Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zhromaždenie Bayernu sa skončilo búrlivou scénou pre spor o sponzorovi

Futbalista Bayernu Mníchov Robert Lewandowski (uprostred) sa teší z gólu so spoluhráčmi v zápase 11. kola nemeckej bundesligy Bayern Mníchov - SC Freiburg 6. novembra 2021 v Mníchove. Foto: TASR/AP

Fanúšikovia bundesligistu dlhodobo kritizujú zmluvu s katarským sponzorom pre porušovanie ľudských práv v ázijskej krajine.

Mníchov 26. novembra (TASR) - Štvrtkové výročné valné zhromaždenie nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov sa skončilo búrlivou scénou, ktorá bola dôsledkom sporu o sponzorovi Qatar Airways.

Účastníci skandovali: "Hainer von", čím vyjadrovali nespokojnosť s prezidentom klubu Herbertom Hainerom. Ten ukončil valné zhromaždenie počas prejavu bývalého šéfa Uliho Hoenessa. "Bolo to najhoršie podujatie, aké som kedy v Bayerne videl," povedal Hoeness.

Fanúšikovia bundesligistu dlhodobo kritizujú zmluvu s katarským sponzorom pre porušovanie ľudských práv v ázijskej krajine. Spontánny návrh Michaela Otta vsunúť tento problém do programu valného zhromaždenia bol zamietnutý. Vedúci predstavitelia klubu argumentovali rozhodnutím súdu, podľa ktorého tento bod nemusí byť súčasťou programu a 780 prítomných členov nereprezentuje všetkých 290.000.

Podľa prezidenta klubu naplní Bayern zmluvu s Qatar Airways, ktorá platí do roku 2023. Bývalý brankár a v súčasnosti predseda predstavenstva Oliver Kahn povedal, že je lepšie s Katarom dialóg viesť, ako ho ukončiť. Informovala o tom agentúra DPA.