Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zidane by sa mal stať novým trénerom PSG, tvrdia francúzske médiá

Na snímke Zinadine Zidane. Foto: TASR/AP

Pochettino má v Paríži ešte rok platný kontrakt. V uplynulej sezóne Argentínčan priviedol PSG k zisku titulu v Ligue 1, v Lige majstrov však jeho zverenci vypadli v osemfinále.

Paráž 10. júna (TASR) - Zinedine Zidane by sa mal údajne stať novým trénerom futbalistov Paríža St. Germain. Podľa francúzskych médií nahradí na lavičke úradujúceho majstra Mauricia Pochettina. Europe 1 tvrdí, že vedenie klubu sa so Zidaneom už v princípe dohodlo na podmienkach zmluvy, podľa RMC Sport je dohoda na spadnutie. Tieto správy však poprel Francúzov agent Alain Migliaccio.

Pochettino má v Paríži ešte rok platný kontrakt. V uplynulej sezóne Argentínčan priviedol PSG k zisku titulu v Ligue 1, v Lige majstrov však jeho zverenci vypadli v osemfinále s neskorším šampiónom Real Madrid. Práve v Reale Zidane v minulosti pôsobil. Ako tréner s "bielym baletom" vyhral trikrát za sebou Ligu majstrov, dvakrát triumfoval v španielskej La Lige i Kráľovskom pohári.

"Žiadne z týchto špekulácií nemajú reálny základ. Naďalej som jediná osoba oprávnená zastupovať Zinedinea Zidanea a radiť mu. Ani Zinedinea Zidanea, ani mňa doteraz priamo nekontaktoval majiteľ PSG," povedal Migliaccio pre L'Équipe. Klub tieto informácie nepotvrdil ani nevyvrátil.

Novým futbalovým poradcom PSG sa stal Luis Campos, ktorý nahradil Brazílčana Leonarda. Päťdesiatsedemročný portugalský skaut pomohol vybudovať majstrovské tímy AS Monaco a OSC Lille, ktorým sa v rokoch 2017 a 2021 podarilo uspieť v konkurencii finančne silnejších Parížanov. "Som nadšený, že prichádzam do PSG, ktorý považujem za najambicióznejší klub na svete. Verím vo víziu klubu a nemôžem sa dočkať, kedy začneme napĺňať jeho obrovský potenciál," povedal Campos pre agentúru AFP.