Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zidane po ďalšej prehre neuteká z boja, B-skupina otvorená do konca

Na snímke uprostred tréner Realu Zinedine Zidane v zápase B-skupiny 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale Šachtar Doneck - Real Madrid v Kyjeve 1. decembra 2020. Foto: TASR/AP

V druhom súboji skupiny líder tabuľky Borussia Mönchengladbach prehral doma s milánskym Interom 2:3.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Zinedine Zidane neuvažuje nad odstúpením z funkcie trénera futbalistov Realu Madrid. Povedal to po utorkovom súboji B-skupiny Ligy majstrov 2020/2021, v ktorom jeho zverenci prehrali v Kyjeve so Šachtarom Doneck 0:2 a pred záverečným kolom figurujú na nepostupovej tretej priečke tabuľky. O triumfe "baníkov" nad 13-násobným európskym šampiónom rozhodla po prestávke dvojica striedajúcich hráčov Dentinho - Manor Solomon.

Šachtar dokázal uspieť aj v prvom vzájomnom súboji v Madride, kde na úvod skupinových bojov zvíťazil 3:2. Madrid nechýbal vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov od roku 1997, teraz mu však hrozí rýchly koniec v prestížnej súťaži. Istotu osemfinálovej účasti mu dáva iba budúcotýždňové domáce víťazstvo nad Borussiou Mönchengladbach. "Neodchádzam z bojiska. To nie je môj štýl. Prežívame ťažké obdobie, nedarí sa nám podľa predstáv. Aj keď v tomto zápase sme hrali dobre a zaslúžili sme si aspoň bod. Potrebujeme byť trpezliví a výsledky sa dostavia. Mám dostatok energie a sily na zvrátenie situácie a urobím pre to všetko, rovnako sa k tomu stavajú aj hráči. Zdvihneme hlavy a pôjdeme ďalej," vyhlásil Zidane, ktorého zverenci prehrali aj cez víkend doma s Alavesom 1:2 v španielskej lige a v oboch súťažiach zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

"Bielemu baletu" výrazne chýbal zranený kapitán a stopér Sergio Ramos. V jeho defenzíve sa vyskytlo príliš veľa trhlín a dve z nich dokázali nabudení domáci využiť. "V prvom polčase sme sa dopustili viacerých pozičných chýb, na naše šťastie ich silný súper nevyužil. Po prestávke sme lepšie vypĺňali priestory a vytvorili sme si aj niekoľko gólových príležitostí, pričom dve z nich sme premenili. Gratulujem hráčom, predviedli vskutku obetavé výkony. Odmenou pre nás všetkých je víťazstvo nad jedným z najlepších tímov na svete," citoval portál uefa.com slová trénera Šachtaru Doneck. Luis Castro naordinoval v "odvete" proti Realu podobnú taktiku ako v prvom vzájomnom súboji. "Nie je to žiadne tajomstvo. Vedeli sme, že Real na nás vybehne a bude chcieť zvíťaziť. Základ úspechu bola pevná defenzíva, najväčšia devíza tímu je však tvrdá práca," poznamenal Castro, ktorého tím sa v tabuľke bodovo dotiahol na Real. Výhodou Šachtaru môžu byť v konečnom účtovaní lepšie vzájomné zápasy.

V druhom súboji skupiny líder tabuľky Borussia Mönchengladbach prehral doma s milánskym Interom 2:3. Skóre otvoril hosťujúci Matteo Darmian, no v závere polčasu vyrovnal Alassane Plea. Hostí dostal opäť do vedenia v 64. minúte Romelu Lukaku a Belgičan zvýšil aj na 3:1 po ďalšom rýchlom brejku. Bundesligista ešte znížil, keď sa druhýkrát presadil Plea, no Inter výhru udržal a je stále v hre o postup. V závere stretnutia tretí gól Pleovi nedoprial systém VAR. Za "Nerazzurri" odohral celý duel slovenský stopér Milan Škriniar, na lavičke domácich presedel duel stredopoliar László Bénes.

Dvojgólový hrdina večera Lukaku udržal nádeje Interu na postup, o ktorý bude v záverečnom 6. kole hrať komplet celá štvorica účastníkov B-skupiny. "Z gólu mám obrovskú radosť, dal som si pekný darček k 31. narodeninám. Najdôležitejšie je, že som ním pomohol tímu. Pred zápasom sme sa ocitli nad priepasťou a po tomto víťazstve sme sa vrátili do hry. Verím, že zvládneme posledný zápas a usmeje sa na nás šťastie," konštatoval Darmian. Stredopoliar nemeckého tímu Christoph Kramer nehádže flintu do žita a verí, že Mönchengladbach si prvýkrát v klubovej histórii vybojuje miestenku v jarnej fáze LM. Na to potrebuje na pôde Realu Madrid ukoristiť bod. "Mrzí nás, že sme to proti Interu výsledkovo nezvládli, ale nevzdávame sa. O týždeň budeme v Madride stopercentne pripravení a s patričnou dávkou sebavedomia môžeme uspieť. Myslím si, že je v našich silách uhrať tam želaný výsledok. V doterajšom priebehu skupinovej fázy sme ukázali, že s nami treba počítať," vyhlásil Kramer.