Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Žilina - HK Nitra 2:3 po samostatných nájazdoch, rozhodol Chrenko

Do tretej časti nastúpili oba tímy vysoko takticky.

Žilina 19. októbra (TASR) - Zápas medzi Žilinou a Nitrou sa začal obojstranne aktívne. Najskôr Hudec po prihrávke Stümpela zakončil len do Laca, na opačnej strane Valent zlikvidoval strelu Ďuriša i dorážku Važana. O pár sekúnd neskôr nedokázal potrestať chybu v rozohrávke domácich Martin Segľa. V polovici dejstva zasa strážca hosťujúcej bránky zmaril pokusy Kokavca a Krajčiho. V ďalšom priebehu sa hralo prevažne v nerovnomernom počte hráčov, vlci však svoje dve a Nitrania jednu presilovku nevyužili.

Hneď v úvode prostredného dejstva Nitrania skórovali, lenže presnému zásahu predchádzal Tománkov faul a rozhodca gól neuznal. V 24. minúte išli do vedenia domáci, keď v presilovej hre pretlačil v skrumáži puk do siete Važan. Hostia kontrovali hneď na to vo svojej početnej výhode. Laca prekvapil presne mierenou strelou z uhla k bližšej žrdi Mašlonka. V polovici duelu v prečíslení dvoch proti jednému našiel Krajči Laža, ale ten Valenta neprestrelil. 57 sekúnd pred sirénou sa počas päťminútového Devečkovho vylúčenia pred Lacom najlepšie zorientoval Kováčik a Nitra viedla.

Do tretej časti nastúpili oba tímy vysoko takticky. Ojedinelú možnosť nevyužil domáci Ďuriš, ktorý spomedzi kruhov namieril vedľa ľavej žrde. V 52. minúte sa v presilovke strela Haranta odrazila od zadného mantinelu ku Škodovi, po ktorého dorážke sa už Valent nestihol premiestniť a puk skončil v sieti. V záverečných minútach prejavili viac vôle po víťazstve domáci. Keďže Valent fantasticky vychytal dva samostatné úniky Krajčiho aj Važana, zápas dospel až do predĺženia.

V ňom odohrali väčšinu času Nitrania v početnej výhode, keďže ešte dvadsať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby inkasoval domáci Ďuriš štvorminútový trest. Žilinčania ale dôkladne bránili a v kritických momentoch ich podržal brankár Laco. Víťaza tak museli určiť až samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil v siedmej sérii Chrenko a dva body si domov odviezli Nitrania.


MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 24. Važan, 52. Škoda - 27. Mašlonka, 40. Kováčik, rozh. nájazd Chrenko. Rozhodovali: Koch (Švajčiarsko), Baluška - M. Korba, Valach, vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: Devečka (Žilina) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 961 divákov