Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Cieľom Žilinčanov je zlepšiť výsledky a prilákať viac divákov

Na snímke sprava športový manažér klubu Karol Belaník, kapitán mužstva Viktor Pečovský a tréner mužstva Adrián Guľa. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Prvýkrát od roku 2006 Žilina nebude pôsobiť v žiadnej európskej súťaži.


Žilina 10. júla (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina vstupujú do novej sezóny slovenskej najvyššej súťaže Fortuna ligy s cieľom zlepšiť výsledky, zatraktívniť hru a prilákať na štadión viac divákov.

S vekovým priemerom 22,2 roku budú Žilinčania opäť stavať predovšetkým na mladých hráčoch. Od tých, ktorí v tíme pôsobili už v minulej sezóne však pochopiteľne očakávajú viac. "Musíme vidieť progres, očakávame progres. Budeme ďalej pokračovať v tvrdej systematickej práci a pozorovať výsledky, ktoré prináša. Nemusia sa dostaviť okamžite, nie všetko funguje na počkanie, ale som presvedčený, že tento štýl práce nám dá v budúcnosti možnosť nastupovať do každého zápasu s tým, že môžeme zvíťaziť," povedal tréner Adrián Guľa.

Prvýkrát od roku 2006 Žilina nebude pôsobiť v žiadnej európskej súťaži. Pozastavil sa nad tým aj športový manažér Karol Belaník: "Príprava bola tým pádom trochu pokojnejšia prevažne v domácich podmienkach, ale stretli sme sa aj s niekoľkými zaujímavými zahraničnými tímami."

"Šošoni" odohrali v príprave 7 zápasov s bilanciou 2 víťazstvá, 2 remízy a 3 prehry. Zmerali si sily postupne s AS Trenčín (dvojzápas 1:3 a 2:1), FC Slovan Duslo Šaľa (3:1), 1. FC Slovácko (dvojzápas 1:1 a 2:1), FC Karpaty Ľvov (1:2) a Wislou Krakow (1:1). Najlepším strelcom v príprave bol mladík Lukáš Čmelík, ktorý sa spolu s Petrom Lupčom vrátil do kádra po tom, čo boli obaja v priebehu minulej sezóny z dôvodu porušenia životosprávy vyradení. Klub sa im rozhodol dať druhú šancu. "Je ľahké hráča len tak vyhodiť a zbaviť sa všetkej zodpovednosti. My sme chceli, aby sa obaja poučili. Nie je správne nechať osemnásťročného chlapca len tak napospas osudu," vysvetlil tréner Guľa.



Okrem spomínanej dvojice sa v záverečnej časti prípravy v tíme objavil aj mladý Bosniak Bojan Letič. Dvadsaťjedenročný ľavý obranca z Velezu Mostar by sa mal stať prvou letnou posilou "žlto-zelených", ostáva už len dotiahnuť posledné detaily, čo podľa športového manažéra Belaníka nebude trvať dlhšie ako pár dní. V nasledujúcich týždňoch by pod Dubňom chceli získať aj novú akvizíciu do stredu zálohy, na tom sa však ešte pracuje. Jediným hráčom, ktorý zo Žiliny odišiel, je útočník Pavol Jurčo, ten po sezóne s MŠK nepredĺžil zmluvu.



Kapitánom tímu bude v novej sezóne opäť skúsený slovenský reprezentant Viktor Pečovský, ktorý je pred prvým zápasom v Ružomberku pozitívne naladený, rovnako ako celé mužstvo. "Veríme, že už túto sobotu vyjde všetko podľa našich predstáv a po úspešnom vstupe do novej sezóny budeme v dobých výkonoch pokračovať. Chceme hrať lepšie ako vlani, chceme získavať body a nezavadzať v spodných priečkach tabuľky. V závere uplynulého ročníka nám to celkom išlo, a tak verím, že na to nadviažeme," povedal 31-ročný defenzívny stredopoliar.





Príchody: Bojan Letič (v štádiu riešenia)

Odchody: Pavol Jurčo (koniec zmluvy)

Káder MŠK Žilina:

Brankári: Martin Krnáč, Patrik Le Giang, Dominik Holec

Obrancovia: Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Andrej Kadlec, Denis Vavro, Martin Králik, Milan Škriniar, Tomáš Hučko, Bojan Letič (?)

Stredopoliari: Michal Škvarka, Jakub Paur, Miroslav Káčer, Viktor Pečovský, Peter Lupčo, MIchal Klec, Jaroslav Mihalík, Dávid Guba

Útočníci: Lukáš Čmelík, William de Oliveira, Matej Jelič