Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Žilina prevalcovala Slovan tromi gólmi

V gólovej príležitosti žilinský hráčTomáš Majtán v 25. kole futbalovej Corgoň ligy MŠK Žilina - Slovan Bratislava 3. apríla 2012 v Žiline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Hráči Senice vyhrali nad Trenčínom 4:0, Dukla Banská Bystrica remizovala s Košicami.

Bratislava 3. apríla (TASR) - V šlágri 25. kola slovenskej Corgoň ligy zvíťazili futbalisti MŠK Žilina nad Slovanom Bratislava rozdielom triedy 3:0.

"Šošoni" tak majú na čele tabuľky náskok štyroch bodov pred tretím Slovanom, Spartak Trnava, ktorý zdolal Tatran Prešov 1:0 stráca na lídra z druhej priečky dva body.

V prvej vážnejšej príležitosti sa v 13. minúte objavil Meszároš, ale tiesnený žilinskými zadákmi poslal loptu len do náručia brankára Krnáča. Neujal sa ani Mliikovič pokus po 20 minútach hry z hranice šestnástky, mieril vysoko.

O pár minút neskôr to skúšal Bagayoko, ale namiesto pravej nohy zakončoval ľavačkou a loptu zle trafil.

S napĺňajúcom sa polhodinkou zápasu mala šance aj Žilina, no Pich s výborným centrom Mabouku naložil veľmi zle. Mabouka ponúkal svoje pasy aj naďaľej, v 40. min výborne napasoval prihrávku na Majtána, ale tomu chýbal maličký krôčik, poslednou inštanciou bol brankár Putnocký.

Čoho sme sa nedočkali počas prvého dejstva, prišlo okamžite po zmene strán. Novák rozbehol protiútok po pravej strane, odkiaľ prihrával pred bránku na Majtána. Obrana hostí loptu zblokovala, tá sa odrazila do stredu šestnástky, kam z druhej vlny došprintoval Bello a do odkrytej brány nekompromisne zavesil. S gólom sa pod Dubňom konečne prebudil aj futbal a zápas dostal iskru. Keď hosťujúci Pečalka po štandardke zblízka vysoko prestrelil domáci udreli znova.

Na začiatku druhého polčasu prekonal brankára Slovana Matúša Putnockého hráč Žiliny Issiaka Bello (druhý zľava) v 25. kole futbalovej Corgoň ligy MŠK Žilina - Slovan Bratislava 3. apríla 2012 v Žiline.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
V 60. minúte Majtán mäkučko prehodil loptu z pravej strany na Picha, ten pred bránou neváhal a pred jeho hlavičkou nemal Putnocký žiadnu šancu. Pečalka potom pred šestnástkou zložil Nováka, zarobil si žltú kartu a sám faulovaný bol aj exekútorom priameho kopu, ktorý zdvihol divákov zo sedadiel.

Novák napálil "ala Roberto Carlos" tesne vedľa šibenice. Hostia sa prihlásili o slovo až v 72. minúte, keď Grendel spoza šestnástky natiahol Krnáča. Potom sa zápas už len dohrával a bodku za ním dal druhým gólom Bello.


Spartak Trnava-1. FC Tatran Prešov 1:0 v 25.kole CL

Vľavo Miroslav Karhan z Trnavy v hlavičkovom súboji s Antonom Lysjukom (Prešov) v 25. kole futbalovej Corgoň ligy FC Spartak Trnava - FC Tatran Prešov 3. apríla 2012 v Trnave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Obe mužstva začali s veľkým nasadením a brankár Kamenár v prvej 10-minútovke sťahoval dve centrované lopty. V 12. minúte ohrozil Gašparík bránku Prešova, no Diviša neprekvapil. V 21. minúte trnavský gólman kryl v páde strelu Lisjuka. V 29. minúte si diváci zakričali gól, keď po priamom kope Hanzela odvrátenú loptu poslal nekompromisne k pravej žrdi pohotovo Bicák.

Povzbudení domáci sa snažili pridať druhý gól a v 36. minúte po centri Hanzela prehlavičkoval Bicák prešovskú bránku. V poslednej minúte polčasu zasahoval opäť Kamenár, keď vyrazil nebezpečnú hlavičku Střihavku po priamom kope Zošáka.

Do druhého polčasu nastúpil Tatran s dvojicou nových útočníkov a so snahou o vyrovnanie, no trnavská obrana na čele s Kamenárom ich do gólového zakončenia nepustila. Domáci sa snažili druhým gólom definitívne rozhodnúť. V 69. minúte po akcii Karhana nevyužil dobrú šancu Kuračka, keď jeho strelu brankár Diviš vyrazil na roh. O minútu roztlieskal tribúny Čvirik, krížnou nebezpečnou strelou, ktorá však minula bránku Prešova.

Veľkú šancu na druhý gól mal Pavelka po priamom kope Gašparíka v 74. minúte, no Diviša neprekonal ani na dvakrát. V posledných 5-minútach zaujali ešte hlavičky na oboch stranách, keď najskôr Beglaryan tesne minul pravú žrď trnavskej bránky a rovnako nepochodil na opačnej strane ani Pavelka. Víťazstvo Trnavčanov, hoci tesné, bolo zaslúžené.

Galéria: Spartak vyhral nad Prešovom




Tu bude player


Dukla B. Bystrica - MFK Košice 0:0 v 25. kole CL

Zápas sa nezačal v ideálnom počasí na Štiavničkách ideálne, skôr nešťastne pre hostí, keď po 40 sekundách za faul na Matúša uvidel červenú kartu Djokovič. Ak si však niekto myslel, že sa už všetko vyriešilo, dostal sa do omylu. Prvý polčas Dukla nezvládla, prakticky si nič vážnejšie nevypracovala a jej zúfalstvo pred kompaktnou obranou hostí bol očividné. V tejto sezóne už domáci Košičanom naložili na jeseň štyri, no teraz sa v streleckej bezradnosti doslova utápali.

Dve neškodné strely Brašeňa, prvá ponad spoza šestnástky a druhá slabučká rovno na brankára vyvolali aj u tých málo divákov veľkú dávku nevôle. Hostia si zažili krušné chvíle, okrem vylúčeného hráča musela Šutku previezť do nemocnice sanitka so zranenou ľavou nohou. Najväčšiu polčasovú šancu, len jedinú, spálil v 12. min Viazanko, ktorého po chybe Turňu vychytal bravúrne domáci brankár Boroš. V 41. min Rejdovian pri nádejnom prieniku to s kľučkami prehnal a ak sa spomenie ešte slabšia hlavička Gyömbéra, výpočet normálnejších akcii sa ukončil na veľmi nízkom čísle. Po zmene strán prudká strela Hlinku len tesne minula cieľ, vypálil ju po desiatich sekundách hry a naznačil, že na ihrisku po predpokladanom 'umytí hláv' vstúpila iná Dukla. Aj v 55. min sa napriahol z diaľky Hlinka, lopta sa však dokotúľala rovno do náručia Tofilovského.

Úplné zdesenie s otázkou z čoho chcú streliť gól vyvolala spálená šanca Laksíka v 60. min, po nahrávke od Hučka z troch metrov trafil presne do brankára primrznutého na čiare. V 72. min sa zdalo, že Dukla predsa len prelomí obraný betón súpera, najskôr Slančík krásne prenikol, potom Rejdovian a Hlinka zameriavali svoje strielne a Hlinkov technický pokus len tesne minul ľavú žrď. V 80. min sa chytal za hlavu Hlinka, brankár strelu Hučka z priameho kopu z takmer 20 metrov len pred seba vyrazil a Hlinka ju zblízka poslal trestuhodne mimo. Aj Laksík mal vzápätí gól na nohe, no Tofilovski aj keď vo vybehnutej pozícii opäť čaroval. O víťazstve domácich mohla rozhodnúť 89. min, najskôr Brašeň trafil žrď, a potom po faule na neho Poljovka nastrelil z pokutového kopu opäť ľavú žrď.

Tu bude player


ViOn Zlaté Moravce - DAC Dunajská Streda 3:2 v 25.kole CL

Úvodné dejstvo zápasu prinieslo obojstranne nervózny futbal. V 8. minúte Orávik vysunul Candráka, jeho slabá strela ale nemohla Kučeru vystrašiť. Prebiehala 16. minúta, aktívny Chren sa šikovne uvoľnil cez Hantáka, spätnou prihrávkou našiel Hrušku, ktorý strelou z prvej poslal loptu za chrbát bezmocného Kučeru. Domáci sa z vedenia radovali iba dve minúty, to Hözl vysunul Kabeleho, ktorý s prehľadom popri vybiehajúcom Kuciakovi vyrovnal na 1:1. Skóre sa opäť menilo v 30. minúte, keď Paurovu prudkú strelu spoza šestnástky Kučera stihol len vyraziť pred nekrytého Hodeka, ktorý pohodlne do prázdnej brány upravil na 2:1. V nechutnom závere prvého dejstva po brutálnom zákroku na Pavlendu sa z hracej plochy predčasne porúčal Matůš.

Úvodné minúty druhého dejstva sa niesli plne v réžii domácich. V 48. minúte sa vo dvoch vyložených šanciach ocitol Candrák, avšak s koncovkou si nepotykal. V 50. minúte rozohral Orávik rohový kop a po závare v pokutovom území DAC-u striedajúci Luhový z 10 metrov zvyšoval na 3:1. Po hodine hry Hodek obišiel aj gólmana hostí, v záklone ale poslal loptu nad opustenú bránu. Domáci pykali v 62. minúte, keď Delarge obišiel aj Kuciaka a do prázdnej brány zdramatizoval stretnutie.

V 73. minúte po Orávikovom centri gólovú hlavičku striedajúceho Brčáka zastavilo brvno Kučerovej brány. V 79. minúte sa rútil sám na Kuciaka Delarge, tiesnený však zakončil slabo. Na opačnej strane výbornú Paurovu strelu pod brvno vytesnil Kučera na roh. V 83. minúte spoza 16-ky napriahol Pavlovič, jeho štipľavý projektil pozorný Kučera skrotil. V závere sa hostia aj v desiatich snažili o vyrovnanie, ale domáci si výhru ustrážili.


FK Senica - AS Trenčín 4:0 v 25. kole CL

Seničania boli od začiatku stretnutia aktívnejším celkom. Napádali Trenčanov v ich rozohrávke a nepustili ich ku kombinačnej hre. Otvoriť skóre mohol v 8. minúte po Kóňovom rohu hlavou stopér Pavlík, lopta išla tesne vedľa. V 16. minúte po centri Leala z voleja pálil Diviš, loptu brankár bez problémov kryl. O minútu na to bol opäť v zakončení český stredopoliar, po individuálnej akcii Diarrassoubu sa ani tento raz strelecky nepresadil. Do zaslúženého vedenia išla Senica v 25. minúte po Kóňovej tvrdej umiestnenej strele z priameho kopu z 28 m k pravej žrdi.

Dvojgólové vedenie zabezpečil Seničanom v 36. minúte panamský útočník Blackburn, ktorý využil výborne kopnutú štandardku Kóňom na strelenie svojho prvého gólu v senickom drese. Do prvého zakončenia sa dostali Trenčania až v 39. minúte Peltier spoza šestnástky mieril nad. Zaujala ešte delovka Wiljaarsa, keď lopta letela vedľa pravej žrde a v nadstavenom čase polčasu Hlohovského priamy kop z dobrej pozície minul cieľ.

Úvodných pätnásť minút mali viac z hry Trenčania. Do vážnejšej gólovej šance sa však nedostali. Po hodine hry sa Seničania opäť dostali do zápasu a dnes boli jednoznačne lepším tímom. V 66. minúte zakončoval rýchly protiútok Leal, Volešák loptu kryl. Na druhej strane Mazanov pokus Bolek nechytil. Do trojgólového vedenia sa Záhoráci dostali v 68. minúte, po peknom centri Leala sa krásne z voleja trafil Jaroslav Diviš. Trenečania sa snažili s výsledkom niečo urobiť. Možnosť na skórovanie mal Hlohovský, jeho prízemnú strelu domáci gólman vyrazil na rohový kop. V 82. minúte po Divišovom centri hlavičkoval striedajúci Martin Ďurica, brankár Volešák loptu výborne vyrazil. Skóre stretnutia uzatvoril v 90. minúte stopér Pavlík, ktorý sa presadil po rohovom kope Kóňu. Trenčania ja druhýkrát v tejto sezóne odchádzajú zo Senice so štvorgólovou nádielkou.


MFK Ružomberok - FC Nitra 1:1 v 25. kole CL

Domáci začali síce tlakom, no Nitra už v 5. minúte pohrozila, keď Boszorád v ružomberskej šestnástke sa presadil cez Kostelného, ale, na šťastie pre súpera, ku koncovke sa nedostal. V 7. minúte Seydouba strieľaným centrom poriadne natiahol Hrdličku v ružomberskej bráne. Nasledoval prvý roh Nitry, ktorý zahrával Gajdoš a Murín hlavou otvoril skóre. Vzápätí, po ďalšom roku MFK, Kroupovi, ktorý stále tesne pred bránou hostí, lopta v tutovke odskočila.

Tu bude player


"Jurkemikovci" po vedúcom góle sa dostali "na koňa", naopak v domácich radoch zavládol úplný chaos. Postupne sa však Liptáci z nepríjemného úvodu otriasli. V 28. minúte Poliačkov priamy kop z 20 metrov gólman hostí Hroššo vytesnal len na brvno. O dve minúty na to na druhej strane Gajdoš v sľubnej streleckej pozícii s desiatich metrov trafil len stopéra Kostelného. V 35. minúte si Masaryk vyskočil na Pekárov center, lenže zle nastavil hlavu.

V druhom polčase dlho ružomberská snaha o vyrovnanie stroskotávala na nepresných nakopávaných loptách, keď do kombinácii sa Ruža skoro vôbec nedostávala. No v 67. minúte predsa prišiel vyrovnávajúci gól. Po Poliačkovom rohovom kope z bezprostrednej blízkosti loptu so siete dorazil Masaryk. Bol to prvý gól Liptákov v jarnej časti na domácom ihrisku.

V 73. minúte Seydouba kolmicou do brejku poslal Kroupa, no Hrdlička bol rýchlejší ako nitriansky útočník. V 75. min. pri závare pred Hroššom, o ktorý sa postarali Ďubek a Masaryk, aj šťastie stála na strane hostí. Ružomberčania veľmi chceli konečne doma na jar vyhrať, ale na stav sa už nič nezmenilo. V závere bližšie k druhému gólu bola Nitra, v 90. minúte však Ivančík tesne minul domácu bránu.

Tu bude player


Výsledky


Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 1:0 (1:0)
Gól: 29. Bicák. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Bicák, Čvirik, Gašparík - Kolbas, Štetina, Krajník, 4420 divákov.
Zostavy a striedania:
Spartak: Kamenár - Habánek, Kaufman, Čvirik, Hanzel - Procházka (66. Mikovič), Karhan, Kuračka, Bicák (79. Ciprych) - Gašparík, Tomaček (46. Pavelka)
1. FC: Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - Zošák (79. Adam), Katona, Štetina, Jakovlev - Střihavka (46. Papaj), Lysjuk (46. Beglaryan)

FK Senica - AS Trenčín 4:0 (2:0)
Góly: 25. Kóňa, 36. Blackburn, 68. Diviš, 90. Pavlík. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Kleščík, Horváth (obaja Trenčín), 1149 divákov.
Zostavy a striedania:
FK Senica: Bolek – Štepanovský, Pavlík, Gorosito, Leal – Križko (78. Strnad), Wijlaars – Jaroslav Diviš, Kóňa, Blackburn (71. Ďurica) - Diarrassouba (63. Kalabiška)
AS Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Diakite, Holúbek (31. Radovanovič) – Horváth – Peltier (46. Diaz), Hlohovský, Štefánik (79. Salinas), Mazan - Štyvar

MFK Ružomberok – FC Nitra 1:1 (0:1)
Góly: 67. Masaryk - 8. Murín. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Kostelný - F. Moravčík, 1373 divákov
Zostavy a striedania:
MFK: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, J. Chovanec – Lásik – Š. Pekár, M. Poliaček (75. Serečin), Hoferica (56. Skalák), Oboya (46. Ďubek) – Masaryk
Nitra: Hroššo – Igor Kotora, Murín, Mar. Tóth, Harbuľa - Šimončič – Kolár (85.Šimonek), Gajdoš (70. F. Moravčík), Boszorád (65. Ivančík) – Kroupa, Seydouba

ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda 3:2 (2:1)
Góly: 16. Hruška, 30. Hodek, 50. Luhový - 18. Kabele, 62. Delarge. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Husár, Hruška, Candrák - Tchami, Marcin, ČK: 44. Matůš (DAC), 1172 divákov
Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Pavlovič, Majerník, Chren - Husár, Paur, Hruška (46. Luhový), Orávik (90.+2 Bernáth) - Candrák (59. Brčák), Hodek
DAC 1904 Dunajská Streda: Kučera - Hanták (57. Fodrek), Marcin, Huber, Laštovka - Kabele, Hözl (78. Kordič), Mikolič, Matůš - Tchami (57. Lénárth), Delarge

Dukla Banská Bystrica - MFK Košice 0:0
Rozhodca Šuniar, ŽK: Gyömbér, Laksík, Rejdovian - Sekulič, Tofilovski, 1480 divákov.
Dukla B. Bystrica: Boroš - Turňa (33. Rejdovian), Gyömbér, Poljovka, Brašeň - Pančík, Považanec (46. Slančík), Hlinka, Hučko - Matúš (72. M. Kuzma), Laksík
MFK Košice: Tofilovski - Tóth, Kavka, Djokovič, Sekulič - Šinglár - Diaby (75. Karaš), K. Kuzma, Viazanko - Pačinda (90+. Bukata), Škutka (27. Ostojič)

MŠK Žilina - Slovan Bratislava 3:0 (0:0)
Góly: 46., 90. Bello, 60. Pich. Rozhodoval: Zelinka (ČR), ŽK: Gergel, Nunes - Konečný, Kladrubský, Pečalka, Kopúnek, 4912 divákov
Zostavy a striedania:
MŠK: Krnáč - Mabouka, Akakpo, Piaček, Nunes - Gergel - Barčík, Bello, Pich - Majtán, Novák (62. Deza)
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Pečalka (70. Vaniš), Konečný, Pauschek (55. Szarka)- Kopúnek - Milinkovič, Kladrubský, Meszároš - Halenár (66. Grendel), Smetana