Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Žilina vyhrala v Trnave 2:0 a potvrdila post lídra

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spartakovci začali zápas aktívne, mali tri dobré šance, hostia však postupne vyrovnali hru a v druhom polčase v krátkom rozmedzí dvakrát udreli.

Trnava 3. septembra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina sú aj po 6. kole na čele Niké ligy. Post lídra najvyššej súťaže potvrdili v nedeľu cenným víťazstvom 2:0 na ihrisku Spartaka Trnava. Žilinčania rozhodli dvoma gólmi v druhom polčase, pripísali si štvrtý triumf za sebou a na čele neúplnej tabuľky majú dvojbodový náskok pred AS Trenčín.

Spartakovci začali zápas aktívne, mali tri dobré šance, hostia však postupne vyrovnali hru a v druhom polčase v krátkom rozmedzí dvakrát udreli. Najprv v 60. minúte po rohovom kope Sauera skóroval hlavou Stojčevski. O dve minúty neskôr Belkov dlhý nákop podbehol Štetina, Addovi sa otvorila voľná cesta k trnavskej bránke a svoje sólo zakončil gólom. Snaha andelov o vyrovnanie bola kŕčovitá, Žilinčania si výsledok postrážili.


Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Vedel som, že budeme unavení a pohybovo to nebude ideálne, ale chceli sme v prvom polčase hrať aktívne a skúsiť streliť gól. To nakoniec rozhodlo, v prvom polčase sme mali šance a nedali sme góly. Po zmene strán sme síce začali Ristovskeho šancou, ale potom fakt akoby vyšli hráči z kabíny s ťažkými nohami. Neustáli sme to. Žilina začala v druhom polčase dobre, pomohla si štandardkou. Hneď na to veľká chyba v strede obrany, druhý gól a bolo rozhodnuté, lebo hráči už nemali energiu. Smutná prehra pre nás, ale vo futbale sa to stáva po emočne vypätých veľkých zápasoch."



Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Gratulujem Trnave ku skvelým výkonom v európskych predkolách. V našom zápase ma trochu prekvapilo, že Trnava išla do vysokého napádania, ale zvládli sme to. V prvom polčase bol Spartak nebezpečnejší. To sme ustáli, potom sme si urobili korekcie v ofenzíve a defenzíve, ktoré nám do druhého polčasu pomohli, aby sa Trnava nedostávala do poslednej tretiny ihriska. To bol základ k zisku lôpt, výkon sme podporili väčšou presnosťou v kombináciách. Dostali sme sa na koňa štandardnou situáciou. Potom sme potrestali chybu v stopérskej dvojici a vo finále sme potom už Trnavu do ničoho nepustili. Výsledok sme si ustrážili a z môjho pohľadu sme zaslúžene vyhrali.“




6. kolo Niké ligy:

Spartak Trnava - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 60. Stojčevski, 62. Addo. Rozhodovali: Ziemba – Poláček, Hancko, ŽK: Gorosito, Štetina, 3932 divákov

Spartak: Takáč – Šulek (46. Koštrna), Štetina, Gorosito, Mikovič (66. Paur) – Zeljkovič – Azango (66. Daniel), Procházka (66. Bukata), Štefánik, Oseni (46. Ofori) – Ristovski

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Rusnák, Gidi (89. Myslovič), M. Sauer, Bari (84. Javorček) – Iľko (46. Essomba), Ďuriš (84. Kopas), Addo (65. Bile)