Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Žilinu v príprave čaká sedem zápasov, herné sústredenie v Dubaji

Na snímke futbalisti MŠK Žilina počas prvého tréningu zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy 10. januára 2022 v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V kádri sa predsa len objavil úplný nováčik Elvis Mashike, bývalý hráč Senice.

Žilina 10. januára (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina sa stretli v pondelok na prvom tréningu zimnej prípravy pred jarou 2021/2022, pričom pred ním nechýbal klasický kolorit s vážením posviatkových kilogramov či plnením si mediálnych povinností. Hlavný tréner Peter Černák na zraze privítal až 26 hráčov a troch brankárov.



Na snímke futbalisti MŠK Žilina počas prvého tréningu zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy 10. januára 2022 v Žiline.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Tých čaká v príprave sedem zápasov a sústredenie v Spojených arabských emirátoch. "Jesenná časť bola náročná, hrali sme dlho, takže každému voľno padlo vhod. Stretli sme sa s rodinami, na ktoré príliš času počas sezóny nemáme. Načerpali sme energiu, ktorú všetci budeme najbližšie týždne potrebovať. Tešil som sa už na robotu a veci, ktoré sme za plného fortunaligového behu počas jesene nestíhali. V prvom rade sme sa tešili na chalanov, že sme sa znova stretli, i keď nastali nejaké odchody. Všetci však ideme za spoločným cieľom. Verím, že nás to bude všetkých vzájomne baviť, usmievať sa a tvrdá práca nám bude chutiť," citoval klubový web hlavného kouča.
Na snímke tréner MŠK Žilina Peter Černák počas brífingu k začiatku zimnej prípravy futbalistov MŠK Žilina 10. januára 2022 v Žiline.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Zimná príprava "šošonov" bude prebiehať už v klasickom režime, po roku zavítajú opäť do SAE. Pre kormidelníka MŠK to bude premiérové sústredenie v pozícii hlavného trénera: "Prvý týždeň strávime na domácich terénoch, tento blok vyvrcholí zápasom s Podbrezovou. Následne sa sťahujeme na sústredenie do Dubaja za lepšími prírodnými terénmi a klímou, kde budeme môcť pracovať na futbalových veciach, detailoch. Bude to veľa o komunikácii, vysvetľovaní a stmelení kolektívu. Navyše, čakajú nás kvalitní zahraniční súperi. Určite to splní účel. Aj kvôli dvojzápasom berieme širší káder, každý z hráčov dostane postačujúci priestor, nikto sa nebude môcť sťažovať na to, že nemal šancu ukázať sa. Bude to len na nich, ako sa jej chopia a ako presvedčia trénerov o svojom ďalšom zotrvaní v A-tíme. Jednoznačne budeme chcieť byť nároční na hráčov. Trend v zahraničí diktuje to, ako treba pracovať a pripraviť hráčov. Budeme sa tomu chcieť priblížiť. Bude to náročné, ale chalani sú na seba sami prísni a chcú na sebe pracovať. Verím, že individuálne plány ich správne naštartovali a prišli dobre nastavení a ochotní drieť a zlepšovať sa."
Na snímke futbalista MŠK Žilina Jakub Paur počas brífingu k začiatku zimnej prípravy futbalistov MŠK Žilina 10. januára 2022 v Žiline.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

Lodivod Žiliny tiež načrtol káder, v ktorom po zimných odchodoch dostanú príležitosť ďalší mladíci z Akadémie MŠK Žilina. "Je to filozofia klubu a my sme s ňou stotožnení. Vieme, že chalani niečo pre klub odviedli a chcú sa v kariére posúvať ďalej. Je to prirodzené, a práve preto máme výborne nastavenú prácu v akadémii, ktorá nám produkuje mladíkov hladných po prvom tíme. Na uvoľnené miesta skočia hráči, ktorí na svoju šancu čakali, resp. dostávali menej priestoru. Verím, že diery opäť zacelíme a budeme silní a konkurencieschopní."
Na snímke futbalista MŠK Žilina Elvis Mashike počas prvého tréningu zimnej prípravy na jarnú časť futbalovej Fortuna ligy 10. januára 2022 v Žiline.
Foto: TASR - Erika Ďurčová

V kádri sa predsa len objavil úplný nováčik Elvis Mashike, bývalý hráč Senice. "Jednoznačne chceme skvalitniť finálnu fázu. Smerom dopredu má to, čo hľadáme a potrebujeme. Elvis vie hrať aj pre mužstvo smerom dozadu. Verím, že keď bude dobre nastavený a pracovitý pre tím, tak nám pomôže a bude posilou," okomentoval jeho príchod Černák.



program zimnej prípravy MŠK Žilina:


15. januára: MŠK Žilina - Železiarne Podbrezová (Štadión MŠK Žilina, 11.00)

sústredenie v SAE
19. januára: odchod do Dubaja

23. januára: dvojzápas FC Krasnodar (Rusko) - MŠK Žilina (12.00/14.30 SEČ)

25. januára: dvojzápas Zenit Petrohrad (Rusko) - MŠK Žilina (8.00 SEČ), Johor DT FC (Malajzia) - MŠK Žilina (14.00 SEČ)

28. januára:
FC Riga (Lotyšsko) - MŠK Žilina (13.30 SEČ)

5. februára: generálka Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina (Podbrezová, 15.00)

12. februára:
FL MFK Ružomberok - MŠK Žilina (Ružomberok, 15.00)