Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Takto vyzerá zrekonštruovaný zimný štadión v Humennom

Mesto Humenné a Mládežnícky hokejový klub (MHK) pripravili 17. novembra 2016 Deň otvorených dverí zrekonštruovaného hokejového štadióna. Na snímke budova hokejového štadióna v Humennom. Foto: TASR/Roman Hanc

Verejnosť si zimný štadión mohla prísť pozrieť v rámci Dňa otvorených dverí, ktorý sa začal hokejovým zápasom 1. ligy dorastu MHK Humenné - HC Lučenec.

Humenné 17. novembra (TASR) - Mesto Humenné a Mládežnícky hokejový klub (MHK) pripravili nadnes Deň otvorených dverí spojený s premiérovým domácim derby zápasom s HK 2016 Trebišov. Návštevníci si mohli pozrieť priestory zrekonštruovaného hokejového štadióna.

Rekonštrukcia, ktorá trvala viac ako tri mesiace, sa podľa Michaely Dochánovej z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom musela uskutočniť pre jeho havarijný stav.

"Rekonštrukčné práce za 438.000 eur realizovala michalovská spoločnosť UNIKO, čo oproti predpokladanej sume podľa projektovej dokumentácie znamenalo úsporu 51.000 eur. Radnica si na rekonštrukciu nemusela brať úver, keďže použila časť peňazí z minuloročného rozpočtového prebytku vo výške 1,33 milióna eur," priblížila Dochánová.

Počas rekonštrukčných prác vymenili strechu štadióna, namontovali nové mantinely s plexisklami, vynovili jeho osvetlenie a šatne, pribudla rampa pre imobilných divákov. Zlepšili sa tiež priestory na regeneráciu športovcov, skultúrnilo sa zariadenie s občerstvením a namontovala sa nová zvuková technika.

Primátorka Humenného Jana Vaľová vyzdvihla prínos nového sponzora MHK Humenné, ktorý do rekonštrukcie štadióna investoval aj vlastné finančné zdroje. Keďže štadión patrí mestu, všetky takéto investície zveľaďujú mestský majetok.

"Keď sme už opravovali strechu, ktorú poškodil začiatkom roka silný vietor, po dohode s vedením klubu sme sa rozhodli, že sa pustíme do rozsiahlejšej rekonštrukcie. Teší ma, že sa urobilo to, na čom sme sa dohodli. Aj po negatívnych skúsenostiach s bývalým nájomcom štadióna a sponzorom MHK Humenné, ktorý do štadióna neinvestoval tak, ako sa zaviazal, sme tentoraz zvolili iný prístup. Mojou podmienkou ako primátorky mesta bolo to, že nové vedenie najprv musí investovať z vlastných peňazí do zlepšenia vybavenia štadióna a potom sa môžeme rozprávať aj o ďalšej podpore hokeja v meste," skonštatovala Vaľová.



Deň otvorených dverí sa začal hokejovým zápasom 1. ligy dorastu MHK Humenné - HC Lučenec so začiatkom o 10.30 h. Prehliadka priestorov pre verejnosť bude od 11.00 do 14.00 h. Podvečer o 17.30 h sa uskutočnil hokejový zápas 2. ligy mužov MHK Humenné – HK 2016 Trebišov.

Na snímke zľava hokejista Richard Šechný, primátorka Humenného Jana Vaľová a predseda výkonného výboru MHK Humenné Marek Šmida pri prehliadke novej šatne hokejového štadióna v Humennom.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke pohľad na klzisko hokejového štadióna v Humennom.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke pohľad na klzisko hokejového štadióna v Humennom.
Foto: TASR/Roman Hanc


Na snímke divák sedí na tribúne hokejového štadióna v Humennom.
Foto: TASR/Roman Hanc