Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Zjazd mužov v Saalbachu zrušili pre hmlu a husté sneženie

Na snímke trať Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm v hmle v piatok 5. marca 2021. Preteky museli organizátori po jazdách prvých deviatich pretekárov prerušiť. Dôvodom bolo silnejúce sneženie, ktoré najmä v spodnej časti výrazne spomaľovalo trať a znižovalo viditeľnosť. Foto: TASR/AP

Zjazdovka bola zahalená v hmle. Za takýchto podmienok by nebolo fér pokračovať. Bolo by to stále viac a viac nebezpečné

Saalbach-Hinterglemm 5. marca (TASR) - Piatkový zjazd Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom stredisku Saalbach-Hinterglemm museli zrušiť pre nepriaznivé počasie. Aj po hodinovom prerušení sa na svahu stále držala hmla a husto snežilo, organizátori za takejto situácie nedokázali garantovať férové podmienky.

Jury prerušila súťaž po odjazdení prvých deviatich pretekárov. V tom čase viedol Talian Dominik Paris pred dvojicou domácich lyžiarov Vincentom Kriechmayrom (+0,07 s) a Matthiasom Mayerom (+0,65). Dôvodom bolo silnejúce sneženie, ktoré najmä v spodnej časti výrazne spomaľovalo trať a znižovalo viditeľnosť. Jury najprv rozhodla o prerušení do 12.30 h, potom odložila verdikt na 13.00. Keďže sa počasie neumúdrilo, rozhodla, že sa v súťaži pokračovať nebude. "Zjazdovka je zahalená v hmle. Za takýchto podmienok by nebolo fér pokračovať. Bolo by to stále viac a viac nebezpečné," povedal Mayer pre ORF. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

Piatková súťaž mala byť náhradou za zrušený zjazd vo Wengene. V sobotu je v Saalbachu-Hinterglemme na programe ďalší zjazd, prognóza počasia je oveľa lepšia. V nedeľu sa uskutoční super-G.