Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Zjazd žien vo Val d'Isere presunuli na nedeľu

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom je nepriaznivé počasie. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová si tak na svoj druhý štart v tejto disciplíne musí počkať.

Val d'Isere 21. decembra (TASR) - Sobotný zjazd žien vo francúzskom Val d'Isere v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní zrušili a presunuli ho ho na nedeľu. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie, keď husto snežilo a v nižších polohách pršalo. Slovenská reprezentantka Petra Vlhová si tak na svoj druhý štart v tejto disciplíne musí počkať.

Organizátori najprv posunuli štart pretekov o dve hodiny, no napokon lyžiarky na štart nepustili. V nedeľu sa mala vo francúzskom stredisku ísť alpská kombinácia, no jury a organizátori sa ju ju rozhodli nahradiť zjazdom. Predpoveď počasia na nedeĺu je však rovnako nepriaznivá.

Rovnaký osud postihol aj sobotný zjazd mužov v talianskom stredisku Val Gardena. Dôvodom bolo zlé počasie s nepriaznivou predpoveďou na zvyšok dňa. Informovali agentúry SID a AFP.


Sobotný zjazd mužov v talianskom stredisku Val Gardena zrušili
Val Gardena 21. decembra (TASR) - Sobotný zjazd mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Val Gardena zrušili. Dôvodom bolo zlé počasie s nepriaznivou predpoveďou na zvyšok dňa. O prípadnom náhradnom termíne zatiaľ nerozhodli.

Pre zlé počasie posunuli aj zjazd žien vo francúzskom Val d'Isere, prvá pretekárka by mala odštartovať o 12.30 h. Informovala o tom agentúra SID.