Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Zlaté Moravce doma prehrali s Dunajskou Stredou 0:2

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hostí poslal do vedenia v 23. minúte Káčer, keď sa po Ramadanovej prihrávke zbavil protihráča a strelou z hranice šestnástky prestrelil brankára Slávika.

Zlaté Moravce 21. augusta (TASR) - Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v nedeľňajšom zápase 4. kola Niké ligy na ihrisku Zlatých Moraviec 2:0. Pre domácich to bola tretia prehra v sezóne, po ktorej sú s jedným bodom na priebežnom 10. mieste o skóre pred Michalovcami a Košicami. Dunajská Streda ešte neprehrala a po druhom víťazstve v sezóne je s 8 bodmi na priebežnom 4. mieste za 9-bodovými Žilinou, Podbrezovou a Trenčínom.

Hostí poslal do vedenia v 23. minúte Káčer, keď sa po Ramadanovej prihrávke zbavil protihráča a strelou z hranice šestnástky prestrelil brankára Slávika. Domáci sa snažili o ofenzívu, najmä v druhom polčase pridali v snahe o vyrovnanie. Ich najväčšiu šancu nevyužil v 74. minúte Gono, keď sa vyznamenal brankár Popovič. Skóre zápasu uzavrel striedajúci Veselovský. Vyťažil z vabanku, ku ktorému sa domáci odhodlali v nadstavenom čase, keď sa do šestnástky vybral aj brankár Slávik.

4. kolo Niké ligy:

ViOn Zlaté Moravce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)

Góly: 23. Káčer, 90.+4 Veselovský. Rozhodovali: Smolák - Bednár, Poláček, ŽK: Čonka, Gono, Mondek, Nagy - Niarchos

Zlaté Moravce: Slávik - Suľa, Moško, Nagy, Čonka - Gono, Duga, Švec (57. Mijič) - Mondek (75. Nsumoh), Čerepkai, Weir (57. Brenkus)

Dunajská Streda: Popovic - Alex Pinto, Risvanis, Csinger, Andzouana - Káčer, Dimun, Ramadan (76. Veselovský) - Trusa (88. Niarchos), Herc (90.+3) Gruszkowski, Gavrič (76. Mendez)


hlasy po zápase:

Vladimír Cifranič, tréner Z. Moraviec: "Súhlasím s kolegom, že prvý polčas bol do 20 minúty vyrovnaný, po góle sa hostia upokojili. Škoda, že sme nedokázali vyrovnať z čistej šance, po zmene strán sme išli do rizika, prešli sme na dvoch útočníkov. Nám citeľne chýba koncovka, hráme iba po 16-tku. napriek tomu, že na tréningoch sa 70 percent venujeme hlavne ofenzívnej časti. Gól na 0:2 bol dôsledok našej snahy o vyrovnanie, keď sme poslali do šestnástky súpera aj brankára Slávika. V ďalších stretnutiach musíme byť agresívnejší, nebezpečnejší. Verím, že príde zápas, kedy to strelecky prelomíme. Ďakujem fanúšikom za podporu, verím že nabudúce prídu zas."



Adrián Guľa, tréner DAC-u: "Hlavne gratulujem mužstvu k výhre a ďakujem fanúšikom za podporu. Prvý polčas sme hrozili z kontier. Veľmi nám pomohol prvý gól, po ktorom sme sa upokojili. Toto víťazstvo je pre nás veľmi cenné. Vion predviedol veľmi sympatický výkon. Nám odišli Kalmár a Krstovič, chvíľu potrvá, kým si to všetko sadne ako má. Veľmi si cením čisté konto a dva strelené góly."