Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zlaté Moravce doma remízovali s Ružomberkom 2:2

Na snímke zľava tréner mužstva Ľuboš Benkovský, predseda predstavenstva Martin Ondrejka a kapitán mužstva Peter Čögley počas tlačovej konferencie FC ViOn Zlaté Moravce pred štartom novej sezóny Fortuna ligy v Zlatých Moravciach 21. júla 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Záver prvého polčasu sa niesol v znamení VAR-u, ktorý skúmal situáciu v šestnástke po ktorej sa zdalo, že Čögley zahral rukou. Rozhodca však penaltu nenariadil.

Zlaté Moravce 10. septembra (TASR) - Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble remizovali v domácom zápase 7. kola Fortuna ligy s MFK Ružomberok 2:2. Hostia viedli už 2:0, ale domáci dokázali vybojovať aspoň bod.

V prvom polčase diváci veľa šancí nevideli, ale Ružomberčania boli lepším tímom. Prvý ťažký zákrok si však pripísal ich brankár Krajčírik po 20. minútach, Kyziridis vypálil z diaľky, ale trafil len do brankára. V 34. minúte kopali hostia rohový kop, lopta sa dostala na kopačku Mojžiša, ktorý ju však z dobrej pozície poslal nad bránku. V 38. minúte sa v pokutovom území oprel do lopty Regáli a tá zapadla k vzdialenejšej žrdi Kirovej brány - 0:1. Záver polčasu sa niesol v znamení VAR-u, ktorý skúmal situáciu v šestnástke po ktorej sa zdalo, že Čögley zahral rukou. Rozhodca však penaltu nenariadil.

V druhom polčase pokračovala prevaha Ružomberčanov. Najskôr mali šancu domáci, ale v 52. minúte musel Kira vyriešiť nebezpečnú situáciu po strele Rymarenka. O tri minúty neskôr už hostia viedli o dva góly. Regáli na ľavej strane šestnástky vyzvŕtal Tótha, vzápätí poslal loptu na úplne voľného Takáča - 0:2. Potom sa však na trávniku v Zlatých Moravciach začali diať veci, v 71. minúte Mondek znížil a domáci sa napokon dočkali vyrovnania. Maslo si po centri do šestnástky nerozumel so svojim brankárom, k lopte sa dostal Čonka a poslal loptu do opustenej brány. V nervóznom závere mal ešte šancu Kyziridis, ale tesne minul.

hlasy po zápase/zdroj: voyo.markiza.sk/

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Za prvý polčas nemôžeme byť spokojní, nedostali sme sa do hry. V druhom sme zmenili nejaké veci a narúšali sme obranu súpera, začali sme byť nebezpečnejší. Mali sme doma vyhrať, ale som rád, že sa tím zdvihol a ukázal nejakú tvár. Ale chceme viac."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Nie sme spokojní, dali sme dva góly, ale máme len bod. Inkasovali sme po ľahkých chybách, domácich sme nakopli. Za stavu 2:0 sme mali dať tretí gól a bolo by po zápase. Ale prišla prvá chyba a tá sa zopakovala."

7. kolo FL:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – MFK Ružomberok 2:2 (0:1)

Góly: 71. Mondek, 82. Čonka – 39. Regáli, 55. Takáč. Rozhodovali: Kráľovič - Pozor, Ferenc, ŽK: Čögley, Kyziridis, Bednár, 618 divákov.

Zlaté Moravce: Kira (57. Lukáč) – Čögley, Tóth, Menich, Čonka – Bednár, Kolesár (46. Chren) – Chobot (66. Gamboš), Ďubek (46. Mondek), Kyziridis – Švec

Ružomberok: Krajčírik – Fabiš, Maslo, Mojžiš, Madleňák – Luterán, Kochan – Rymarenko (75. Boďa), Takáč, Regáli (78. Dopater) – Gerec (90. Selecký)