Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zlato na ME v šachu pre Rusa Saranu, Pecháč s miestenkou na SP v Baku

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Z trojice slovenských reprezentantov skončil najvyššie Jerguš Pecháč na 27. mieste so ziskom 7,5 bodu a zaistil si miestenku na Svetovom pohári v azerbajdžanskom Baku (29. júla - 26. augusta)..

Vrnjačka Banja 14. marca (TASR) - Rus Alexej Sarana sa stal v srbskom meste Vrnjačka Banja majstrom Európy v šachu jednotlivcov. V jedenástich kolách získal veľmajster štartujúci pod hlavičkou Medzinárodnej šachovej federácie (FIDE) 8,5 bodu. Rovnaký počet uhrali aj druhý Rumun Kirill Ševčenko a bronzový Belgičan Daniel Dardha, v prospech Saranu rozhodli lepšie pomocné hodnotenia.

Z trojice slovenských reprezentantov skončil najvyššie Jerguš Pecháč na 27. mieste so ziskom 7,5 bodu a zaistil si miestenku na Svetovom pohári v azerbajdžanskom Baku (29. júla - 26. augusta). "Podľa propozícií sa do Baku kvalifikuje prvých 23 hráčov z ME, ale keďže štyria hráči pred ním (Sarana, Santos Latasa, Anton Guijarro a Vocaturo) získali miestenku už na predošlých ME jednotlivcov, tak sa do tohto zoznamu nepočítajú. Tým pádom si Jerguš zrejme zaistil posledné voľné miesto na SP v Baku," informoval oficiálny web Slovenského šachového zväzu (SŠZ).

Juraj Druska obsadil 186. priečku (6 bodov) a Milana Pachera evidovala výsledková listina na 235. pozícii s 5,5 bodmi.