Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Zlato v extrémnom slalome pre Rohrera a Fišerovú, Grigar štvrtý

Na snímke Češka Tereza Fišerová vo vodnom slalome v Aareáli Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši 29. mája 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Medzi ženami zvíťazila s prehľadom Češka Tereza Fišerová a bitku o striebro zvládla lepšie Mallory Franklinová z Veľkej Británie, pre ktorú je to už štvrtý cenný kov v Liptovskom Mikuláši.

Liptovský Mikuláš 29. mája (TASR) - Švajčiarsky reprezentant vo vodnom slalome Jan Rohrer triumfoval na majstrovstvách Európy v extrémnom slalome. Do štvorčlenného finále sa prebojoval aj Slovák Jakub Grigar, nezvládol však prekážku "roll zone" a napokon mu cenný kov ušiel.

Medzi ženami zvíťazila s prehľadom Češka Tereza Fišerová a bitku o striebro zvládla lepšie Mallory Franklinová z Veľkej Británie, pre ktorú je to už štvrtý cenný kov v Liptovskom Mikuláši. V kajaku získala ďalšie striebro v individuálnej súťaži aj hliadke a zo Slovenska si odnáša aj najcennejší kov, ktorý vybojovala v C1. Ako tretia prišla do cieľa Slovinka Ajda Novaková. Slovenská zástupkyňa Eliška Mintálová skončila v semifinále - ani jej nevyšla "roll zone" a nepodarilo sa jej tak nadviazať na svoj sobotný úspech, keď zvíťazila v pretekoch C1. Jej krajanky Soňa Stanovská a Zuzana Paňková vypadli už vo štvrťfinále.

ME vo vodnom slalome - L. Mikuláši:


muži-extrémny slalom:

finále: 1. Jan Rohrer (Švajč.)
2. Mario Leitner
3. Felix Oschmautz (obaja Rak.)
4. Jakub GRIGAR (SR), chyba

ženy-extrémny slalom:

finále:
1. Tereza Fišerová (ČR)
2. Mallory Franklinová (V.Brit.)
3. Ajda Novaková
4. Corinna Kuhnleová (Rak.)chyba
.... Eliška MINTÁLOVÁ skončia v semifinále
Soňa STANOVSKÁ a Zuzana PAŇKOVÁ (všetky SR) skončili vo štvrťfinále.