Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

ZOH: Lyžiara Faivreho po kritike vylúčili z francúzskeho tímu

Francúzsky lyžiar Mathieu Faivre. Foto: TASR/AP

Dôvodom bol jeho negatívny komentár po nedeľňajšom obrovskom slalome.

Pjongčang 19. februára (TASR) - Lyžiara Mathieua Faivreho vylúčili z francúzskeho olympijského tímu a odišiel z dejiska ZOH v Pjongčangu domov. Dôvodom bol Faivreho negatívny komentár po nedeľňajšom obrovskom slalome.

"Nechcite vedieť, čo si myslím o našom tíme," povedal Faivre, ktorý je partner americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej. V obrovskom slalome skončil na 7. mieste. Viac sa darilo jeho krajanom. Alexis Pinturault skončil tretí, Thomas Fanara piaty a Victor Muffat-Jeandet šiesty. "Cítil som, že idem dobre a v cieli budem v zelených číslach. Napokon som bol priebežne piaty. Cítil som sa, akoby mi niekto napľul do tváre," dodal dvadsaťšesťročný Faivre, ktorý získal na vlaňajších MS v St. Moritzi zlato v tímovej súťaži. Neskôr sa síce za svoje výroky ospravedlnil, ale vedenie výpravy ho poslalo domov. "Lyžovanie je individuálny šport, takže keď som prišiel do cieľa, bol som veľmi sklamaný. Áno, priznávam, mám horúcu krv. Nechcel som však nikoho uraziť, naopak, som hrdý, že môžem reprezentovať svoju krajinu," uviedol Faivre na svojom Instagrame.

Šéf francúzskej zjazdárskej reprezentácie David Chastan uviedol, že Faivreho vylúčili z disciplinárnych dôvodov. "Mal poznámky, ktoré uškodili nášmu tímu. Chápem jeho sklamanie, ale musí si uvedomiť, že existuje aj nejaká tímová disciplína. Mathieu si odpočinie a pripraví sa na preteky v Kranjskej Gore 3. marca." Informáciu priniesli portál france24.com a denník L'Equipe.