Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nezaočkovaní športovci v Pekingu pôjdu do trojtýždňovej karantény

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zimné olympijské hry sa na budúci rok uskutočnia v termíne od 4. do 20. februára.

Lausanne 30. septembra (TASR) – Účasť športovcov na zimných olympijských hrách v Pekingu 2022 nebude podmienená očkovaním. Nezaočkovaní športovci však budú musieť ísť po príchode do Číny do 21-dňovej karantény. V stredu o tom informoval Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

MOV zároveň uviedol, že na ZOH sa nebudú môcť osobne zúčastniť diváci zo zahraničia. Na športoviská budú mať prístup iba domáci diváci po splnení pandemických podmienok, ktoré zatiaľ neboli upresnené. Zatiaľ nie sú známe ani detaily o predaji vstupeniek na hry.

Športovci môžu požiadať, aby nemuseli absolvovať karanténu, no musia predložiť odôvodnenú lekársku výnimku. Bude to druhá olympiáda za sebou počas pandémie, kde rodinní príslušníci športovcov nebudú môcť navštíviť hostiteľskú krajinu a sledovať súťaže. MOV uznal, že cíti sklamanie športovcov a divákov z celého sveta. Pekinský plán by mal očkovaným ľuďom umožniť voľnejší pohyb v rámci olympijskej bubliny oproti 14-dňovým obmedzeniam, ktoré platili pri prílete na OH do Tokia.

ZOH sa na budúci rok uskutočnia v termíne od 4. do 20. februára, pripomenula agentúra DPA.