Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Organizátori zimnej olympiády predstavili kolekciu medailí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Pekingu sa bude bojovať dokopy o 109 medailových kolekcií.

Peking 27. októbra (TASR) – Organizátori zimných olympijských hier v Pekingu predstavili medaily, o ktoré budú bojovať športovci od 4. do 20. februára 2022.

Cenné kovy predsatvili pri príležitosti odpočítavania 100 dní do začiatku športového sviatku. Ako informuje agentúra AFP, nazvali ich „Tong Xin", čo v preklade znamená „spolu ako jeden".

„Dizajn je založený na starodávnych čínskych nefritových príveskoch zo sústredených kruhov, pričom päť kruhov reprezentuje olympijského ducha, ktorý spája ľudí," uvádza sa vo vyhlásení organizačného výboru. Tvar zlatých, strieborných i bronzových medailí je jednoduchý, klasický a pripomína nefritom vykladané medaily z OH 2008. Peking je prvé mesto v histórii, ktoré zorganizuje letnú aj zimnú verziu olympiády.

V Pekingu sa bude bojovať dokopy o 109 medailových kolekcií. V programe sa objaví aj sedem nových disciplín: monoboby žien, miešaná štafeta v šortreku, Big Air mužov aj žien v akrobatickom lyžovaní, súťaže miešaných tímov v skokoch na lyžiach, snoubordkrose a v akrobatickej disciplíne aerials (skoky).