Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zomrel bývalý tréner Vladimír Šťastný

Na archívnej snímke Vladimír Šťastný. Foto: TASR Pavel Neubauer

Najstarší spomedzi bratov slávneho priezviska od detských čias inklinoval k športu a najviac sa mu zapáčil hokej.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Bývalý hokejový tréner Vladimír Šťastný zomrel v sobotu vo veku 77 rokov. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokej (SZĽH).

Držiteľ kompletnej medailovej zbierky v pozícii asistenta trénera pri slovenskej reprezentácii sa narodil 10. mája 1945 a vyrastal neďaleko bratislavského Tehelného poľa. Najstarší spomedzi bratov slávneho priezviska od detských čias inklinoval k športu a najviac sa mu zapáčil hokej. Vyštudoval Fakultu telesnej výchovy a športu na Univerzite Komenského v Bratislave. K hokeju sa po štúdiu v pozícii profesionálneho hráča už nikdy nevrátil.

Na acrhívnej snímke Vladimír Šťastný /vpravo/ počas tréningu 7. mája 2001 v kolínskej hale Aréna v rozhovore s brankárom Jánom Lašákom.
Foto: TASR Pavel Neubauer


Vladimír Šťastný bol pri zisku striebra na MS 2000 v Petrohrade. O dva roky neskôr nechýbal pri dosiaľ najväčšom úspechu slovenského hokeja – zisku zlata na MS v Göteborgu. Kompletnú medailovú zbierku uzavrel na MS 2003 v Helsinkách v pozícii trénera brankárov. Šťastný neskôr pôsobil aj pri mládežníckych reprezentáciách.