Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zomrel fanúšik Liverpoolu, ktorý prežil tragédiu na Hillsborough

Na snímke pamätník pred štadiónom Anfield v Liverpoole. Dňa 15. apríla 1989 došlo k jednej z najväčších tragédii anglického futbalu. Tá sa stala na štadióne Hillsborough v Sheffielde. Počas semifinále anglického pohára (F.A. Cupu) medzi Liverpoolom a Nottinghamu zahynulo v tlačenici na jednej z tribún štadiónu 96 fanúšikov FC Liverpool. Foto: TASRAP

Devine prežil, no utrpel doživotné následky. Naďalej však podporoval "The Reds" a navštevoval zápasy na Anfield Road, ak mu to zdravie dovoľovalo.

Liverpool 29. júla (TASR) - Vo veku 55 rokov zomrel futbalový fanúšik Andrew Devine, ktorý s vážnymi zraneniami prežil tragédiu na Hillsborough v Sheffielde. Počas zápasu semifinále anglického FA Cupu vtedy 15. apríla 1989 zahynulo v tlačenici 96 fanúšikov Liverpoolu.

Devine prežil, no utrpel doživotné následky. Naďalej však podporoval "The Reds" a navštevoval zápasy na Anfield Road, ak mu to zdravie dovoľovalo. "Všetci sme zronení, no zároveň cítime vďačnosť, že Andrew mohol byť s nami 32 rokov po tragédii na Hillsborough," uviedol FC Liverpool v stanovisku, ktoré zverejnila agentúra DPA.