Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Zomrel Grayson Murray, dvojnásobný víťaz na PGA Tour

Na archívnej snímke Grayson Murray. Foto: TASR/AP

Murray sa odhlásil z podujatia v piatok pre bližšie nešpecifikovanú chorobu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Fort Worth 26. mája (TASR) - Vo veku 30 rokov zomrel americký golfista Grayson Murray, dvojnásobný víťaz turnajov série PGA Tour. Podľa agentúry AP skonal v soboru ráno, deň po odstúpení z podujatia Charles Schwab Challenge v texaskom Fort Worth. Príčina ani okolnosti úmrtia neboli v nedeľu známe.

"Nemám slov. PGA Tour je rodina a keď stratíte člena rodiny, už to nikdy nebude také ako predtým. Smútime nad stratou Graysona a myslíme v modlitbách na jeho blízkych," uviedol Jay Monahan, komisár PGA Tour. Dodal, že kondoloval Murrayho rodičom, tí ho vyzvali, aby turnaj pokračoval.

Na archívnej snímke Grayson Murray.
Foto: TASR


Murray sa odhlásil z podujatia v piatok pre bližšie nešpecifikovanú chorobu. AP pripomenula, že Američan v minulosti bojoval s alkoholizmom a psychickými problémami. Tento rok v januári slávil veľkolepý návrat na výslnie, keď vyhral turnaj Sony Open v Honolulu a prvýkrát v kariére sa posunul do prvej päťdesiatky svetového rebríčka. Predtým na PGA Tour triumfoval v roku 2017 na Barbasol Championship v Kentucky. Po minulotýždňovom major turnaji PGA Championship mu patrilo vo svetovom renkingu 58. miesto.