Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zomrel rýchlostný kanoista Ľubor Štark, olympionik z Montrealu 1976

Na snímke bývalý rýchlostný kanoista Ľubor Štark. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V slovenských olympijských štruktúrach Štark pôsobil najskôr ako zástupca Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (SZRK) a v rokoch 2004 až 2016 bol člen výkonného výboru SOV.

Bratislava 10. mája (TASR) - Vo veku 69 rokov v pondelok náhle zomrel bývalý slovenský olympionik Ľubor Štark. Rýchlostný kanoista štartoval na OH 1976 v Montreale a neskôr pôsobil aj v Slovenskom olympijskom výbore (SOV). Informoval o tom portál olympic.sk.

Kariéru začal v Bratislave a pod taktovkou vicemajstra sveta Ladislava Čepčianskeho sa stal domácou kajakárskou jednotkou. Premiéru na vrcholnom podujatí si odkrútil na MS 1973 v Tampere. Na OH 1976 sa v kajaku jednotlivcov na 1000 metrov prebojoval do finále, v ktorom obsadil deviate miesto.

V slovenských olympijských štruktúrach pôsobil najskôr ako zástupca Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky (SZRK) a v rokoch 2004 až 2016 bol člen výkonného výboru SOV. V lete 2009 viedol slovenskú výpravu na letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Tampere.