Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zomrel wimbledonský šampión z roku 1948 Bob Falkenburg

Na archívnej snímke z 30. júna 1948 americký tenista Bob Falkenburg odvracia úder svojho krajana Gardnara Mulloyho v semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Bývalý americký tenista Robert "Bob" Falkenburg zomrel vo veku 95 rokov vo štvrtok 6. januára 2022. Foto: TASR/AP

Falkenburg triumfoval v All England Clube ako 22-ročný ešte v amatérskej ére tenisu, okrem toho získal deblové tituly vo Wimbledone a na US Open.

San Francisco 11. januára (TASR) - Vo veku 95 rokov zomrel bývalý americký tenista Robert "Bob" Falkenburg. Víťaz Wimbledonu z roku 1948 skonal prirodzenou smrťou vo svojom dome v kalifornskom Santa Ynez, informovala agentúra AP.

Falkenburg triumfoval v All England Clube ako 22-ročný ešte v amatérskej ére tenisu, okrem toho získal deblové tituly vo Wimbledone a na US Open. V roku 1974 ho uviedli do tenisovej Siene slávy. Po konci kariéry sa vydal na podnikateľskú dráhu, otvoril si obchod so zmrzlinou na Copacabane, ktorý mu priniesol obrovský úspech. Patril k priekopníkom fastfoodového občerstvenia v Brazílii.