Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zomrela dvojnásobná olympijská medailistka Hecherová-Görglová

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Hecherová patrila v 60-tych rokoch minulého storočia medzi najúspešnejšia zjazdárky na svete. Na ZOH 1960 v Squaw Valley a ZOH 1964 v Innsbrucku vybojovala zhodne bronz v zjazde.

St. Anton am Arlberg 12. januára (TASR) - Vo veku 79 rokov zomrela bývalá rakúska lyžiarka a dvojnásobná bronzová olympijská medailistka Waltraud "Traudl" Hecherová-Görglová. Informovali o tom agentúra APA a televízia ORF.

Hecherová patrila v 60-tych rokoch minulého storočia medzi najúspešnejšia zjazdárky na svete. Na ZOH 1960 v Squaw Valley a ZOH 1964 v Innsbrucku vybojovala zhodne bronz v zjazde. V roku 1960 pritom získala cenný kov vo veku 16 rokov a stala sa tak najmladšou olympijskou medailistkou v histórii alpského lyžovania. Dosiahla aj 10 národných titulov a na medzinárodnej scéne slávila vyše 50 triumfov. Vo Svetovom pohári dosiahla dve pódiové umiestnenia, v sezóne 1966/67 skončila v celkovom poradí SP na siedmom mieste. V roku 1967 prekvapujúcu ukončila kariéru vo veku 24 rokov. Vydala sa za Toniho Görgla, s ktorým mala tri deti, pričom Elisabeth a Stephan Görglovci zažili takisto úspešné zjazdárske kariéry.