Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Zomrela Lusia Harrisová, jediná žena, ktorú draftovali do NBA

Na archívnej snímke z 10. januára 2002 Lusia Harrisová Stewartová ukazuje svoje medaily a ocenenia vo svojom dome v americkom Greenwoode. Bývalá americká basketbalistka Lusia Harrisová zomrela v utorok 18. januára 2022 v Mississippi vo veku 66 rokov. Oznámila to jej rodina. O príčine smrti však neposkytla žiadne podrobnosti. Foto: TASR/AP

Harrisová hrala v ženskej profesionálnej basketbalovej lige a vyhrala tri národné univerzitné tituly s Delta State.

Los Angeles 19. januára (TASR) - Bývalá americká basketbalistka Lusia Harrisová zomrela v utorok v Mississippi vo veku 66 rokov. Oznámila to jej rodina. O príčine smrti však neposkytla žiadne podrobnosti.

Harrisová reprezentovala USA na OH 1976 v Montreale, kde získala striebornú medailu. O rok neskôr ju ako prvú a jedinú ženu draftoval klub NBA New Orleans Jazz. Žiadna iná žena sa po nej na vstupnom drafte NBA nepredstavila. Po drafte sa však na následnom tréningovom kempe tímu už nezúčastnila, pretože v tom čase otehotnela, takže v slávnej profilige sa nikdy nepredstavila. Harrisová hrala v ženskej profesionálnej basketbalovej lige a vyhrala tri národné univerzitné tituly s Delta State.

"S hlbokým zármutkom vám oznamujeme, že náš anjel, matka, sestra, babička, olympijská medailistka a kráľovná basketbalu Lusia Harrisová dnes nečakane zomrela v Mississippi," uviedla Harrisovej rodina vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AP.