Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zostávajúce vstupenky na futbalový šampionát pôjdu do predaja 5. júla

Nápis Katar 2022 sa nachádza pred výstaviskou, v ktorom sa uskutoční žreb futbalových MS2022 v katarskej Dauhe vo štvrtok 31. marca 2022. Žreb svetového šampionátu sa uskutoční v piatok 1. apríla. Mundial sa koná v netradičnom termíne od 21. novembra do 18. decembra. Foto: TASR/AP

Katarská metropola Dauha sa pripravuje na prílev priaznivcov zo zahraničia.

Dauha 29. júna (TASR) - Zostávajúce vstupenky na futbalové MS v Katare (21. novembra až 18. decembra) pôjdu do online predaja v utorok 5. júla. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nespresnila, koľko lístkov je ešte k dispozícii, v prvých dvoch kolách sa predalo približne 1,8 milióna vstupeniek.

Fanúšikovia si môžu zvyšné lístky zakúpiť do 16. augusta a riadiaca organizácia svetového futbalu očakáva veľký záujem aj v tejto fáze. Prezident FIFA Gianni Infantino uviedol, že len na finále, ktoré sa uskutoční na 80-tisícovom štadióne v Lusaile, prišlo päť miliónov žiadostí. "Aj v novom okne predaja očakávame obrovský celosvetový záujem," citovala zo stanoviska FIFA agentúra AFP.

Katarská metropola Dauha sa pripravuje na prílev priaznivcov zo zahraničia. V meste sú obmedzené kapacity ubytovania, denne budú premávať kyvadlové letecké linky z okolitých krajín Perzského zálivu, ktoré umožnia fanúšikom cestovať na zápasy spoza hraníc.