Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zranená Popovcová na šampionáte dohrala, nahradila ju Pénzesová

Ilustračné foto. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Vedenie tímu na vzniknutú situáciu pružne zareagovalo a dodatočne povolalo Moniku Pénzesovú, ktorú sa promptne podarilo dostať do dejiska MS.

Llíria 6. decembra (TASR) - V reprezentačnom výbere slovenských hádzanárok sa pred pondelkovým rozhodujúcim stretnutím o postup zo základnej E-skupiny na majstrovstvách sveta žien proti Česku (18.00 h) udiala vynútená zmena. Na šampionáte v Španielsku už nepokračuje pre zranenie Martina Popovcová, ktorú v 18-člennom kádri nahradila Monika Pénzesová.

Ľavá krídelníčka MŠK Iuventa Michalovce utrpela svalové zranenie a realizačný tím nechcel riskovať zhoršenie stavu. Popovcová, ktorá sa v zápasoch proti Maďarsku (29:35) a Nemecku (22:36) nezapísala do streleckej listiny, už aj odcestovala domov.

Vedenie tímu na vzniknutú situáciu pružne zareagovalo a dodatočne povolalo Moniku Pénzesovú, ktorú sa promptne podarilo dostať do dejiska MS. Mladá krídelníčka HC DAC Dunajská Streda sa v nedeľu pripojila v Llírii k spoluhráčkam z reprezentácie. "U Popovcovej išlo o stehenný sval. Pénzesová je k dispozícii na dnešné stretnutie proti Česku," potvrdil informáciu hlavný kouč SR Pavol Streicher pre oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).