Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zranený Lukaku figuruje v belgickej nominácii do Kataru

Belgický futbalista Romelu Lukaku. Foto: TASR/AP

Belgický rekordér so 68 gólmi je podľa trénera stále zdravotne nespôsobilý hrať po tom, čo si pred dvoma týždňami zranil ľavé stehno.

Brusel 10. novembra (TASR) - Romelu Lukaku figuruje v 26-člennej nominácii belgickej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Katare. Dvadsaťdeväťročný útočník Interu Miláno sa do nej dostal napriek tomu, že si stále nedoliečil zranenie a tréner Roberto Martinez očakáva, že tímu pomôže až po zápasoch základnej skupiny.

Belgický rekordér so 68 gólmi je podľa trénera stále zdravotne nespôsobilý hrať po tom, čo si pred dvoma týždňami zranil ľavé stehno. Lukaku odohral v prebiehajúcej sezóne za Inter len päť zápasov a dal dva góly. Pred najnovším zranením ho na dva mesiace vyradili problémy so zadným stehenným svalom.

"Majstrovstvá majú dve veľmi rozdielne fázy. Prvá je skupinová a tá je jediná, na ktorú sa môžeme pripraviť, a druhá je vyraďovacia, čo sú nové majstrovstvá. Po zdravotnej stránke si myslíme, že Romelu Lukaku môže zasiahnuť do tej druhej," povedal Martinez.

Belgicko otvorí šampionát 22. novembra zápasom s Kanadou a Lukakuov stav budú monitorovať na dennej báze. Pravidlá dovoľujú vymeniť zranených hráčov 24 hodín pred prvým duelom, informuje agentúra AP. Belgicko sa v F-skupine stretne ešte s Marokom a Chorvátskom.

Martinez kvôli neistému stavu Lukakua povolal do tímu aj tretieho stredného útočníka Losa Opendu, ktorý má na konte zatiaľ len štyri štarty v národnom tíme. V kádri figuruje aj Michy Batshuayi. Hlavný tréner uviedol, že jeho najťažším rozhodnutím bolo nezobrať skúseného obrancu Dedrycka Boyatu a prednosť dal Woutovi Faesovi a Zenovi Debastovi.

V kádri nechýbajú hviezdy ako Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens, Thibaut Courtois či ďalšie stálice reprezentácie Thomas Meunier, Timothy Castagne, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard a Jan Vertonghen.



nominácia Belgicka:

brankári: Koen Casteels (Wolfsburg), Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Bruggy)

obrancovia: Toby Alderweireld (Royal Antverpy), Zeno Debast (Anderlecht), Leander Dendoncker (Aston Villa), Wout Faes (Leicester), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Benfica), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Timothy Castagne (Leicester)

stredopoliari: Kevin de Bruyne (Manchester City), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Leicestr), Hans Vanaken (Club Bruggy), Axel Witsel, Yannick Carrasco (obaja Atletico Madrid), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)

útočníci: Michy Batshuayi (Fenerbahce), Charles de Ketelaere (AC Miláno), Jérémy Doku (Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter Miláno), Dries Mertens (Galatasaray), Los Openda (Lens), Leandro Trossard (Brighton)