Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Olympionička Muffatová zahynula, Wiltord smrti unikol: Som zdrvený

Na kombosnímke Camille Muffatová (vľavo) a Sylvain Wiltord. Foto: TASR/AP

Obeťami zrážky dvoch vrtuľníkov boli účastníci reality šou Dropped a štáb súkromnej francúzskej televíznej stanice TF1.

Buenos Aires 10. marca (TASR) - Traja špičkoví francúzski športovci vrátane dvoch olympijských medailistov sú medzi desiatimi obeťami pondelňajšej zrážky dvoch vrtuľníkov na severozápade Argentíny, ktoré sa zúčastňovali na nakrúcaní televízneho programu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Elyzejský palác.



K nehode došlo v provincii La Rioja neďaleko mesta Villa Castelli, ktoré leží 1170 kilometrov severozápadne od argentínskej metropoly Buenos Aires. Helikoptéry sa zrazili v dobrom počasí vo vzduchu iba 400 metrov od miesta štartu a v plameňoch sa zrútili na zem, uviedla agentúra DPA.

Na archívnej snímke z 29. júla 2012 Francúzka Camille Muffatová získala na OH 2012 v Londýne zlatú medailu na 400 m v.sp., keď vo finále triumfovala v novom olympijskom rekorde 4:01,45.
Foto: TASR/AP


Medzi obeťami je aj 25-ročná francúzska plavkyňa Camille Muffatová, držiteľka zlatej medaily na 400 metrov voľný spôsob, striebra na 200 metrov voľný spôsob a bronzu zo štafety na 4x200 metrov z olympiády v Londýne v roku 2012, ako aj bývalý boxer Alexis Vastine (28), bronzový medailista z olympijských hier v Pekingu v roku 2008, a 57-ročná jachtárka Florence Arthaudová, ktorá sa ako jedna z prvých žien presadila vo svete jachtingu a v roku 1990 vytvorila rekord najrýchlejšieho individuálneho preplávania severného Atlantiku.

Na archívnej snímke z 3. augusta 2012 francúzsky boxer Alexis Vastine reaguje po víťazstve nad Tuvshinbatom Byambom z Mongolska na letných olympijských hrách v Londýne.
Foto: TASR/AP


Vo vraku jedného zo strojov mal podľa prvých správ zahynúť i bývalý útočník francúzskej futbalovej reprezentácie Sylvain Wiltord. Niekdajší hráč Arsenalu Londýn či Olympique Lyon však po tom, čo zo súťaže vypadol, sa vrátil späť do Francúzska a tragédii tak tesne unikol. "Som zdrvený zo smrti mojich kamarátov. Je to hrozné. Nemám slov," napísal Wiltord na Twitteri.



Pri nešťastí zahynulo celkovo osem Francúzov a obaja argentínski piloti. Boli to účastníci reality šou Dropped a štáb súkromnej francúzskej televíznej stanice TF1. Program, vysielaný s menšími obmenami aj v iných európskych krajinách, sa začal nakrúcať vlani v septembri a bol tesne pred dokončením. Súťažiaci, bývalí vrcholoví športovci, v ňom boli ponechaní v divočine niekoľko dní sami na seba.

Podľa Andresa Navarreta, starostu Villa Castelli, štáb prišiel do mesta v nedeľu a nakrúcal tam verziu šou pre Švajčiarsko a Dánsko.