Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zrušenie Svetového pohára v Ga-Pa môže mať vážne finančné dôsledky

Na archívnej snímke z 4. januára 2023 príprava zjazdovky pred pretekmi Svetového pohára alpských lyžiarov v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Foto: TASR - DPA

Pre nepriaznivé snehové podmienky a teplé počasie museli v dejisku zrušiť zjazd aj obrovský slalom mužov.

Garmisch-Partenkirchen 17. januára (TASR) - Zrušenie tohtosezónnych pretekov Svetového pohára alpských lyžiarov v nemeckom Garmisch-Partenkirchene môže mať vážne finančné dôsledky. V utorok to vyhlásila Martina Betzová z organizačného štábu podujatia.

Pre nepriaznivé snehové podmienky a teplé počasie museli v dejisku zrušiť zjazd aj obrovský slalom mužov. "Máme vysoké straty, zrušenie pre nás znamená športovú aj finančnú katastrofu. Na koľko sa to vyšplhá, sa zatiaľ vyčísliť nedá. Pravdepodobne sa to dozvieme až o nejakých šesť mesiacov," povedala Betzová agentúre DPA. Fanúšikom, ktorí si na podujatie SP kúpili vstupenky, musia vrátiť peniaze.

Predpokladá sa, že globálne otepľovanie bude podujatiu v Garmisch-Partenkirchene spôsobovať v nasledujúcich rokoch ďalšie problémy. "Samozrejme, že máme obavy. Klimatická zmena sa naozaj deje, ale táto sezóna je z tohto hľadiska výnimočná v celom alpskom regióne. Toto je situácia, ktorá sa v outdoorových športoch, ako je alpské lyžovanie, opakuje pravidelne. Môže dôjsť aj k zrušeniu pre hmlu, príliš veľa alebo príliš málo snehu. Dúfame však, že na Kandahare úspešne oslávime na budúci rok jubilejný 70. ročník podujatia," dodala Betzová.