Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V. Zuzulová si pri páde roztrhla krížny väz, do polovice decembra mimo

Z tlačovej konferencie Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociáciie (SLA) 4. októbra 2013 v Bratislave. Na snímke otec Veroniky Velez-Zuzulovej Timotej Zuzula počas konferencie. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V tomto momente situácia vyzerá tak, že zranenie si nevyžiada operačný zákrok.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Slovenská lyžiarka Veronika Zuzulová nestihne štart novej sezóny alpského Svetového pohára. Tretia najlepšia slalomárka minulej zimy počas prípravy v rakúskom Hintertuxe utrpela zranenie kolena a do kolotoča SP sa bude môcť vrátiť najskôr až pred Vianocami. Pokiaľ pôjde liečba podľa plánu, mala by stihnúť slalom 17. decembra vo francúzskom Courcheveli.

"Veronika spadla vo štvrtok na ľadovci v Hintertuxe. Má roztrhnutý krížny väz, našťastie neprišlo k oddeleniu väzu. Išla hneď na vyšetrenie magnetickou rezonanciou, po ňom sme kontaktovali lekára francúzskej asociácie a za desať minút sa zorganizoval tím, ktorý konzultoval jej problém. Jediné šťastie bolo, že noha jej neopuchla, keďže má veľmi silnú muskulatúru," uviedol Timotej Zuzula, tréner a otec Veroniky Zuzulovej.

V tomto momente situácia vyzerá tak, že zranenie si nevyžiada operačný zákrok. "Lekári hovorili, že pokiaľ to nie je natečené krvou, tak sa to asi bude dať riešiť konzervatívne. Horší variant bola operácia, to by ale bola šesť mesiacov bez lyží, takže by bola vyradená na celú sezónu. Veronika dostala vo štvrtok injekcie, koleno jej zafixovali, dali jej barle a šla do Francúzska. Dnes ráno ju už čakali v Lyone. Po vyšetrení bude musieť absolvovať rehabilitáciu vo Francúzsku s fyzioterapeutom a podľa toho sa uvidí."