Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Zväz cyklistiky chce v Trnave vybudovať Národné cyklistické centrum

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Národné cyklistické centrum bude slúžiť na plnohodnotnú tréningovú činnosť a zároveň bude priestorom na organizovanie podujatí s domácim a najvyšším medzinárodným rozmerom.

Trnava 2. decembra (TASR) – Uzatvorenie memoranda o spolupráci medzi mestom Trnava a Slovenským zväzom cyklistiky (SZC) by malo otvoriť cestu k realizácii Národného cyklistického centra (NCC). Zväz má záujem vybudovať na území Trnavy komplex pre profesionálnych, amatérskych, voľnočasových i zdravotne postihnutých športovcov. Uvádza sa to v dokumente pre decembrové zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude otázkou zaoberať.

Spolupráca je v záujme podpory budovania športovej infraštruktúry národného významu a v záujme podpory rozvoja športu v krajskom meste. Trnava chce poskytnúť súčinnosť pri projektovej príprave a realizácii zámeru, nevylučuje ani prípadnú finančnú spoluúčasť. Okrem toho chce poskytnúť na výstavbu pozemky vo svojom vlastníctve.

Hlavným cieľom projektu je vybudovanie komplexu, zahŕňajúceho podmienky pre celosezónne prevádzkovanie viacerých odvetví cyklistiky, ako cestná cyklistika, BMX, dráhová cyklistika, horská cyklistika, cyklokros, cyklotrial a sálová cyklistika s disciplínami krasojazdy a bicyklebalu. NCC bude slúžiť na rozvoj profesionálnej cyklistiky na vrcholovej úrovni, podporu rozvíjania mladých talentov, ako aj na využitie aktívneho trávenia voľného času širokej verejnosti, od detských až po seniorské kategórie. Športová časť projektu sa plánuje doplniť o prevádzkové, ubytovacie, diagnostické, regeneračné a rehabilitačné priestory.