Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zverev je tretí semifinalista po triumfe nad Hurkaczom

Alexander Zverev, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vo večernom súboji nastúpili proti sebe Medvedev a domáci Talian Jannik Sinner, ktorý na turnaji nahradil zraneného krajana Mattea Berrettiniho.

Turín 18. novembra (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal tretím semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Turíne. V záverečnom vystúpení v červenej skupine zdolal ako tretí nasadený sedmičku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:4. Olympijský šampión sa tak pridal s Rusovi Daniilovi Medvedevovi a Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorí si už v predstihu zabezpečili účasť medzi elitným kvartetom.

Zverev v prvom sete duelu s Hurkaczom na dvorci dominoval, dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech. Nemec kvalitne returnoval, mal navrch v dlhších výmenách. O osude druhého dejstva rozhodol Zverevov brejk za stavu 4:4. V desiatom geme premenil víťaz Masters z roku 2018 hneď prvý mečbal.

Vo večernom súboji nastúpili proti sebe Medvedev a domáci Talian Jannik Sinner, ktorý na turnaji nahradil zraneného krajana Mattea Berrettiniho. O poslednom postupujúcom do semifinále rozhodne piatkový súboj medzi Rusom Andrejom Rubľovom a Nórom Casperom Ruudom v zelenej skupine.

turnaj majstrov v Turíne:



červená skupina

Alexander Zverev (Nem.-3) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:2, 6:4