Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Zverevove zranenie je vážne: Je to pre mňa ťažká chvíľa

Na snímke dole nemecký tenista Alexander Zverev leží po zranení na dvorci, vľavo sa k nemu prihovára jeho španielsky súper Rafael Nadal v semifinále dvojhry mužov na grandslamovom turnaji Roland Garros proti Španielovi Rafaelovi Nadalovi v Paríži v piatok 3. júna 2022. Zverev si za stavu 6:7 (8), 6:5, 30:40 vyvrtol členok a zápas skrečoval. Foto: TASR/AP

Z kurtu ho odviezli na vozíčku.

Paríž 4. júna (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev utrpel v semifinále grandslamového turnaja Roland Garros viacnásobné natrhnutie väzov pravého chodidla. Olympijský víťaz to uviedol v sobotu na sociálnej sieti Instagram, pričom už predtým naznačoval, že zranenie je veľmi vážne.

"Po prvých lekárskych vyšetreniach to vyzerá tak, že som si natrhol niekoľko bočných väzov pravého chodidla," uviedol Zverev pod fotografiou, na ktorej stojí pred lietadlom s barlou a zranenú nohu má v dlahe. Čas rekonvalescencie nie je známy, no štart 25-ročného tenistu vo Wimbledone, ktorý sa začne 27. júna, je veľmi nepravdepodobný.

Dvadsaťpäťročný Zverev v súboji so Španielom Rafaelom Nadalom si za stavu 6:7 (8), 6:6 vyvrtol členok a zápas skrečoval. Z kurtu ho odviezli na vozíčku. Po krátkej pauze sa vrátil na dvorec o barlách, podal Nadalovi ruku a empajrovému rozhodcovi povedal, že nemôže pokračovať v zápase. "Je to veľmi ťažká chvíľa pre mňa. Bol to fantastický zápas, kým sa nestalo to, čo sa stalo. Vyzerá to, že mám veľmi vážne zranenie. Ale lekársky tím a lekári to stále kontrolujú," napísal Zverev.

Na Twitteri mu vyjadril podporu Bach: "Drahý Alex Zverev, želám vám skoré uzdravenie. Dúfam, že vás čoskoro uvidíme opäť na dvorci."

Nadal bude v nedeľu od 15.00 h bojovať o 14. titul z parížskej antuky, rekordný 22. grandslamový. Jeho finálovým súperom bude ôsmy nasadený Nór Casper Ruud. Nadal má vo finálových dueloch na dvorci Philippa Chatriera zatiaľ stopercentnú bilanciu 13:0.