Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Zvláštny zápas s Dánskom bol lepší ako tréning, zhodli sa hráči

Na snímke gólová radosť Slovákov v prípravnom futbalovom zápase Slovensko - Dánsko v Trnave 5. septembra 2018. Foto: TASR/Martin Baumann

Slováci dosiahli v treťom vzájomnom zápase s Dánskom druhé víťazstvo popri jednej prehre.

Trnava 6. septembra (TASR) - Stredajší prípravný zápas s dánskym (polo)amatérskym reprezentačným výberom postavil slovenských futbalistov pred jednoznačný víťazný imperatív, ktorý zvládli. Herne to síce z ich strany nebolo ono, ale výsledok 3:0 nie je žiadna hanba. Tézu "behať a brániť vie dnes vo futbale každý" totiž potvrdil hosťujúci tím zložený z hráčov z treťo a štvrtoligových domácich klubov do bodky.

"Bol to zvláštny zápas za zvláštnych okolností, ktorý sme však museli odohrať. Boli sme postavení pred hotovú vec a museli sme sa s tým vyrovnať. Bolo to lepšie, ako len trénovať, ale na tejto úrovni by sa niečo také nemalo stávať. Bol to výsmech nám i celej UEFA. Dôležité je, že sme dali nejaké góly a nikto sa nezranil," zhodnotil stretnutie útočník Adam Nemec, ktorý v 11. minúte po centri Juraja Kucku svojou silnou zbraňou hlavou otvoril skóre.


Následne sa v dvoch zábleskoch šancí ocitli aj Dáni, ale zvyšok prvého polčasu patril favoritovi. Ten spálil niekoľko tutoviek, až prišla 37. minúta a dvojgólové vedenie zariadil Albert Rusnák. "Pre divákov to bol nezáživný zápas. Najdôležitejšie bolo vyhrať, vyhrali sme 3:0, ale to, že som dal gól futsalovému brankárovi vypovedá dostatočne o celom zápase. Celé je to trochu smutné," poznamenal Rusnák. Aj on súhlasil s tvrdením Adama Nemca, že síce duel úplne nesplnil účel, ale bolo to lepšie ako len trénovať.

Na snímke vľavo Juraj Kucka (Slovensko) a vpravo Nicolai Johansen (Dánsko) v prípravnom futbalovom zápase Slovensko - Dánsko v Trnave 5. septembra 2018.
Foto: TASR/Martin Baumann


Po zmene strán boli diváci svedkami futbalovej nudy, rezultát uzavrel vlastný gól hostí po aktivite a prudkom centri Róberta Maka. Slováci dosiahli v treťom vzájomnom zápase s Dánskom druhé víťazstvo popri jednej prehre. V nedeľu 9. septembra o 15.00 SELČ sa zverenci trénera Jána Kozáka predstavia v ukrajinskom Ľvove proti domácemu výberu v prvom zápase B-divízie Ligy národov. "Už sa koncentrujeme na Ukrajinu, s ktorou sme v nedávnej minulosti odohrali niekoľko zápasov. Bude to nepríjemný a silný súper, ale verím, že to zvládneme a získame tri body," uviedol stredopoliar Ján Greguš.