Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Zvolen a Banská Bystrica spolu druhýkrát a opäť vo štvrťfinále

Sprava zvolenský center Patrik Fekiač a banskobystrický obranca Lukáš Bambúch Foto: TASR/Dušan Hein

V play off je bilancia týchto súperov chudobná, keďže Zvolen ani Banská Bystrica nehrali najvyššiu súťaž v každom roku.

Bratislava 6. marca (TASR) - Priepastný 39-bodový rozdiel zo základnej časti hokejovej extraligy delí štvrťfinálovú dvojicu HKM Zvolen - HC'05 Banská Bystrica. Jasne napovedá, kto bude v tejto sérii play off vysokým favoritom.


Zodpovedajú tomu aj výsledky ich tohtosezónnych vzájomných zápasov, v ktorých víťaz základnej časti Zvolen zo šiestich súbojov vydoloval päť výhier (15 b.) a jeho regionálny konkurent, ktorý skončil ôsmy, iba jedno (3 b.) až v piatej šestine súťaže. Podľa počtu získaných bodov by sa mohlo zdať, že Zvolenčania svojho súpera "prevalcovali", ich víťazstvá však boli zakaždým tesné - dvakrát o gól, dvakrát o dva a len posledný zápas 22. februára v rámci 51. kola sa vo Zvolene skončil rozdielom troch gólov (4:1).

V play off je bilancia týchto súperov chudobná, keďže Zvolen ani Banská Bystrica nehrali najvyššiu súťaž v každom roku. A tak sa vo vyraďovačke stretli až v sezóne 2010/11 a bolo to vo štvrťfinále. Bystričania v ňom Zvolen vyradili 4:3 na zápasy, hoci po prvých dvoch domácich súbojoch prehrávali 0:2. Bola to mimoriadne vyrovnaná séria, keď až tri súboje (dva pre Bystricu, jeden pre Zvolen) rozhodli samostatné nájazdy.

Vzájomná bilancia tejto sezóny z pohľadu Zvolena:

2:1 (v), 4:2 (d), 3:2 (v), 4:2 (d), 1:3 (v), 4:1 (d)