Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zvolen ustál aj zranenie brankára, Stantiena zarazila fatálna chyba

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Michalovčania bojujú o priamu účasť v play off. Potrebujú sa udržať najhoršie na šiestom mieste v tabuľke.

Zvolen 1. februára (TASR) - Hokejisti Zvolena v utorňajšej dohrávke 29. kola Tipos extraligy po domácej výhre nad Michalovcami 6:3 pretrhli trojzápasovú šnúru prehier a poistili si druhú priečku v tabuľke, pričom sa bodovo dorovnali vedúcemu bratislavskému Slovanu. Ten má ešte zápas k dobru. Základ víťazstva položili na konci druhej tretiny gólom na 3:2 a následne v tretej tretine, ktorú zvládli dvojgólovým rozdielom vo svoj prospech.

"Je to pre nás dôležité víťazstvo po troch prehrách v rade. Reakcia tímu bola správna. Na chalanoch bolo vidno, že chcú zápas vyhrať, hoci mali trochu zviazané ruky. Nerodilo sa to ľahko. Zápas sme dobre rozbehli, ale súper vyrovnal. Napokon sme to kolektívnym výkonom a vierou v svoje schopnosti doviedli do úspešného konca a zaslúžene vyhrali,“ uviedol po víťazstve asistent trénera HKM Zvolen Andrej Kmeč.

Zvolenčania nasadili do hry uzdraveného brankára Jakeho Patersona. Ten však vydržal medzi žrďami iba niečo cez 26 minút, pretože sa opätovne zranil a vystriedať ho musel Adam Trenčan. "Niečo sa zasa stalo s členkom Patersona. Nevieme ešte presne čo, iba nám povedal, že nemôže dochytať. Preto išiel Adam Trenčan do bránky a zastúpil ho. Stáva sa to. Samozrejme, je to nepríjemné pre brankára, ktorý tam takto skočí, ale zvládol to dobre a aj vďaka nemu sme vyhrali,“ dodal k brankárskej výmene Kmeč.

Michalovčania bojujú o priamu účasť v play off. Potrebujú sa udržať najhoršie na šiestom mieste v tabuľke. Po prehre vo Zvolene si túto pozíciu držia, ale majú rovnaký počet bodov ako siedma Banská Bystrica. "Prvú tretinu boli domáci o niečo lepší na puku, na nahrávke i v zakončení, takí hokejovejší. My sme sa veľa narobili. Boli sme dosť nepresní. Povedali sme si pred druhou tretinou, že musíme trošku pritvrdiť, pretože súper mal na všetko čas a mal priestor. Zvýšili sme obrátky, boli sme lepší a domácich sme dostávali pod tlak. Mali sme navrch aj po tom, čo sme vyrovnali na 2:2. Avšak spravili sme fatálnu, školácku chybu a Zvolen nás za to potrestal. Namiesto toho, aby sme viedli my 3:2, alebo to aspoň zostalo 2:2 po druhej tretine, tak sme odchádzali znovu do kabíny s gólovým mankom. V tretej tretine to už bolo hore – dole. Chceli sme vyrovnať, ale Zvolenčania skórovali z presilovky a už sme iba nepriaznivý výsledok naháňali. Vedeli sme, že domáci sú vzadu dobrí a ťažko sa im budú dávať dva – tri góly. Nevzdávali sme to, ale naskytnuté šance sme nepremenili. V závere sme skúsili hrať vabank bez brankára, no nevyšlo to,“ vyjadril sa k prehre michalovský tréner Roman Stantien.