Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Zvolen už tretíkrát po sebe neprehral, Kmeč: Tím je mentálne silný

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hokejisti Zvolena v Banskej Bystrici vyhrali 1:0 a tak platí, že odkedy prišli pod Pustý hrad tréneri Peter Oremus a Andrej Kmeč, mužstvo prehralo maximálne dvakrát za sebou.

Banská Bystrica 5. januára (TASR) - Hokejisti Zvolena nepripustili v stredu večer vo vloženom regionálnom 50. kole Tipos extraligy tretiu prehru po sebe. V Banskej Bystrici vyhrali 1:0 a tak platí, že odkedy prišli pod Pustý hrad tréneri Peter Oremus a Andrej Kmeč, mužstvo prehralo maximálne dvakrát za sebou.

"Víťazstvo za tri body nás teší a nula je výsledok celého tímu. Základ položil brankár Trenčan. Škoda nevyužitých našich šancí, mohli sme odskočiť na viac gólov a bolo by to pokojnejšie. Podali sme však skvelý tímový výkon. Bolo cítiť, že je to derby. Zápas mal väčšiu emóciu, prišlo viac ľudí a videli výborný hokej z oboch strán. Stále sme neprehrali tri zápasy v rade, odkedy sme s kolegom Oremusom pri mužstve, a to už tretiu sezónu, ale táto séria trvá zásluhou chalanov, ktorí sú na ľade. Vidieť, že náš tím je aj mentálne silný. Po dvoch prehrách vie odohrať zápas tak, aby bol víťazný," hovoril po výhre v Banskej Bystrice aj o výnimočnom štatistickom fakte zvolenský asistent trénera Andrej Kmeč.

Smútok zavládol na banskobystrickej strane, aj keď kouč "baranov" Doug Shedden videl v hre svojich zverencov proti aktuálne druhému mužstvu tabuľky pozitíva: "Odohrali sme dobrý zápas, výsledkovo to nie je priaznivé, ale bojovali sme, hrali tvrdo. Veľa chalanov, ktorí dostali väčší priestor na ľade, predviedlo dobrý hokej. Boli tam však aj hráči, od ktorých čakáme, že nám zápas vyhrajú a to sa nestalo. Nemôžeme byť spokojní s tým, že sme nedali žiaden gól. V našej hre však vidím viacero pozitív než negatív. Myslím si, že sme nastavení dobrým smerom a je na čom stavať, len musíme vyhrávať zápasy. Je to naša štvrtá prehra po sebe, s tým teda rozhodne nie sme spokojní. Od niektorých hráčov očakávam, že zvýšia svoju úroveň a pomôžu nám vyhrávať zápasy."

Banskobystrický brankár Jakub Sedláček inkasoval iba jeden gól v oslabení. V hre piatich proti piatim viackrát podržal skvelými zákrokmi svojich spoluhráčov a držal si čisté konto. Šťastný však po prehre nemohol byť, čo ani neskrýval: "Keď je to 0:1, tak to vždy brankára naštve a ja som naštvaný pekne, netajím to, bohužiaľ. Bol to ťažký zápas pre nás, ale taký bude už každý jeden až do konca sezóny. Nedali sme góly a dostali sme jeden nešťastný. Videl som, že rozhodca zdvihol ruku na znak ďalšieho vylúčenia a že to náš kapitán ´Ďatel´ odsekol. Už v tom prvom okamihu som stratil z dohľadu puk. Myslel som si, že leží pod hráčom. Následne som sa iba otočil a bol gól. Súper tak berie tri body, čo je z nášho pohľadu zlé."