Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Zvolen získal po Chovanovi brankára Šimka, trojica do HK Orange 20

Marek Šimko Foto: TASR

Vo Zvolene je od začiatku tohto týždňa aj český útočník Michal Šúrek.

Zvolen 5. júna (TASR) - Hokejový klub HKM Zvolen získal pred novou extraligovou sezónou posilu na brankárskom poste.

Po odchode Adama Trenčana podpísal v utorok klub spod Pustého hradu ročnú zmluvu s odchovancom Marekom Šimkom. HKM o tom informoval na oficiálnej klubovej stránke.

Dvadsaťštyriročný gólman pôsobil naposledy v MHC Martin, kde odchytal 45 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91,6 percent a priemerom 3,01 gólov na zápas. "S Marekom sme podpísali ročnú zmluvu. Adam Trenčan požiadal o ukončenie zmluvy, keďže jeho ambície presahujú rámec slovenskej extraligy," uviedol generálny manažér klubu Milan Čanky.

Pod Pustým hradom sa v najbližšom období nebude pripravovať ani trojica hokejistov, ktorá dostala pozvánku do tréningového kempu hokejistov HK Orange 20. Tréner "dvadsiatky" Ernest Bokroš povolal do Námestova dvojicu obrancov Michal Pospíšil, Zdenko Tóth a útočníka Viktora Fekiača. Ďalší korčuliar HKM Andrej Urgas figuruje zatiaľ medzi náhradníkmi.

Už koncom mája sa do tímu vrátil odchovanec Michal Chovan, ktorý minulú sezónu odštartoval v českom Třinci, neskôr hosťoval v extraligovom Poprade, no ročník sa preňho predčasne skončil v dôsledku zranenia. "Teším sa, že sa vraciam opäť do Zvolena. Verím, že sa uchytím a budem mať dobrú sezónu," uviedol Chovan po podpise zmluvy. "Musím poklepať na drevo, zdravotne som na sto percent v poriadku. Len si priať, aby to tak bolo čo najdlhšie."

Vo Zvolene je od začiatku tohto týždňa aj český útočník Michal Šúrek. Dvadsaťpäťročný center pôsobil v minulej sezóne v prvoligovej Dukle Senica, v drese ktorej nazbieral v 44 dueloch 35 bodov (15+20). "Michal je u nás v príprave, zmluvu sme ale zatiaľ ešte neuzavreli," dodal Čanky.