Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Zvolen zvíťazil nad Piešťanmi 3:2 po predĺžení

Hráči Zvolena Foto: TASR/Oliver Ondráš

O víťazstve Zvolena rozhodol Kamil Brabenec.

Zvolen 21. decembra (TASR) - Zvolen hneď v začiatku zápasu nenechal nič na náhodu a nátlakovou hrou sa snažil usadiť v útočnom pásme hostí. Vo vyhranom buly z pravého kruhu sa dostal k odrazenému puku Lukáš Jurík a skóroval. V 7. minúte mal veľkú príležitosť Stupka, no rozvlnil len bočnú sieť domácej brány. V 16. minúte hrali Piešťany svoju prvú presilovku, no domáci poctivo bránili a nepripustili hostí do vážnejších akcií. V poslednej minúte prenikli domáci Brabenec a Síkela po prihrávke Podkonického do útočného pásma a skvelou prihrávkou Síkela našiel Brabenca, ktorý v poslednej minúte skóroval.

V druhej časti sa hral opäť rýchly a kombinačný hokej s príležitosťami na oboch stranách. V 25. minúte skvele zakombinoval druhý útok Zvolena, no ideálnu prihrávku spomedzi kruhov a následnu strelu Muchu Tomek kryl. V 28. minúte hrali presilovú hru domáci rovnako neúspešne, lebo Tomek skvele zneškodil dorážku Síkelu. V 32. minúte pri strele brankár Šimko neudržal puk, ktorý mu vypadol a Stupka ho dorazil pod betónmi brankára. Hneď o minútu došlo k prečísleniu a bratia Ručkayovci si vymenili puk, do prázdnej brány skóroval Jakub Ručkay.

Domáci začali tretiu tretinu náporom, z čoho vyťažili ďalšiu presilovku, no príležitosti na skórovanie zneškodnil Tomek. S blížiacim sa záverom sa zvyšoval tlak na bránu hostí. V 52. minúte mali domáci veľkú príležitosť, Ďaloga, ani Méry neprekonali Tomeka. V záverečnej minúte prenikol do útočného pásma Chovan, nahral Síkelovi, no jeho strelu Tomek vyrazil a Lukáš Jurík prestrelil bránu hostí. A tak sa na nerozhodnom výsledku v riadnom hracom čase už nič nezmenilo. Nasledovalo predĺženie a v samom závere obrátili domáci misky váh na svoju stranu, keď Kamil Brabenec trafil pravý horný roh piešťanskej bránky.



HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 3:2 pp (2:0, 0:2, 0:0 - 1:0)



Góly: 1. L. Jurík, 20., 65. Brabenec - 33. Stupka, 34. J. Ručkay. Rozhodovali: Bachúrik - Bednár, Gajan, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2056 divákov.

Hlasy po zápase:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Zle sme začali. V prvej minúte sme dostali gól a v závere tretiny druhý. Druhú tretinu sme boli lepším mužstvom, podarilo sa nám vyrovnať. S výsledkom sme spokojní, získali sme jeden bod, hoci prehra v predĺžení mrzí."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "V prvej tetine som si myslel, že sme sa vrátili na pohodovú vlnu. V druhej sme prehrávali osobné súboje, vietor do plachiet dostali Piešťany. Nakoniec sa k nám priklonilo šťastie."