Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Zvolenčania po prehrách nesklonili hlavy, Michalovce zrážajú chyby

Na snímke zľava Sahir Gill (Nitra), Marek Hecl (Zvolen) a Martin Bodák (Nitra) počas zápasu 31. kola Tipos extraligy HKM Zvolen - HK Nitra vo Zvolene v piatok 20. januára 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Michalovčania utrpeli tretiu prehru za sebou, hoci viac než dve tretiny neboli na ľade Zvolena horším tímom.

Zvolen 1. februára (TASR) - Hokejisti Zvolena po utorňajšej dohrávke 29. kola Tipos extraligy a výhre nad Michalovcami 6:3 sa bodovo dotiahli v tabuľke na vedúci bratislavský Slovan, ktorý má však jeden zápas k dobru. Hráči spod Pustého hradu zvíťazili po predchádzajúcich troch prehrách v rade. Doma doposiaľ prehrali iba štyrikrát, tri prehry za sebou zaknihovali naposledy v sezóne 2019/2020.

"Potrebovali sme toto víťazstvo všetci - hráči, tréneri, celý realizačný tím. Snažili sme sa byť stále pozitívni, atmosféra bola dobrá v šatni, ale vždy je ťažie hrať ďalší zápas po prehre. Dali sme do toho všetko, hlavne srdiečko a preto máme tri body. Všetko je po prvý raz. Aj tie tri prehry v rade sa nám stali v tretej sezóne po prvý raz. Nemohli sme však skloniť hlavy, ale postaviť sa k tomu čelom, zabrať a získať triu body, čo sa podarilo," hovoril po víťaznom stretnutí s Michalovcami zvolenský útočník Radovan Bondra, ktorý si pripísal gól a dve asistencie: "Tri kanadské body potešia, každý bodík poteší, aj ten individuálny. V tejto časti sezóny sú však tímové body najdôležitejšie. Pohybujeme sa na vrchu tabuľky, čo je pre nás obzvlášť dôležité."

Zvolenčania prežívali krušné chvíle najmä v druhej tretine, keď súper vyrovnal na 2:2 a mal hernú prevahu. "Bola chvíľka na striedačke, keď sme si niečo povedali, potom aj v šatni. Bolo dobré, že sme dali gól na 3:2, to nám pomohlo. Opadol aj stres z našich hokejok, lebo zhruba desať minút v druhej tretine nebolo ideálnych z našej strany," prízvukoval 26-ročný Bondra.

Michalovčania utrpeli tretiu prehru za sebou, hoci viac než dve tretiny neboli na ľade Zvolena horším tímom. Doplatili však na hrubé individuálne chyby, ktoré domáci vytrestali. "Pred zápasom sme si hovorili, že pôjdeme od striedania k striedaniu. Nehrali sme zle prvú a ani druhú tretinu, len sme dostali góly, ktoré nás dávali do kolien. Zlomil nás až štvrtý gól súpera v tretej tretine počas nášho oslabenia. Následne sme dostali ďalší a to bolo rozhodujúce. Mali sme striedania, počas ktorých sme zatlačili Zvolen, ale spravili sme individuálne chyby a súper to trestal. Za stavu 2:2 sme mali prevahu, ale prišli sme o čistý puk, nedostali sme ho z tretiny a pykali za to. Takéto góly nás dávajú dole a nepridáva to na pohode," vysvetľoval kľúčové dôvody prehry Dávid Buc.

Skúsený útočník Michaloviec zároveň netajil, že jeho tím sa nenachádza v dobrej pasáži ročníka: "Nevychádza nám táto tretia štvrtina extraligovej sezóny. Od Vianoc nám to nejde. Robíme rovnaké chyby, prízvukujeme si to, ale musíme si pomôcť iba sami. Nájsť nejaký recept. Zažil som aj vlani slabšiu štvrtinu súťaže, prehrali sme veľa zápasov v rade, ale nakoniec sme v záverečnej štvrtine zabrali a skončili štvrtí. Musíme zabrať do reprezentačnej prestávky. Ešte máme dva veľmi dôležité zápasy so súpermi, ktorí bojujú o priamu účasť v play off, teda doma s Banskou Bystricou a vonku v Spišskej Novej Vsi. Budú to kľúčové stretnutia, treba dať do nich všetko a pokúsiť sa vyhrať. Verím, že sa zmobilizujeme a nakopneme sa v piatok doma s Bystricou. Hádam prídu diváci a tiež nám pomôžu."

Michalovčania vytúžene čakajú aj na reprezentačnú, vyše týždňovú prestávku v extralige. "Cez túto prestávku potrebujeme prevetrať hlavy od hokeja, máme naplánované aj nejaké voľno. Dobre sa treba nakopnúť pred záverečnou časťou základnej časti. Musíme hrať hlavne jeden za druhého," dodal Buc.