Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Šport

Zvolenčania vyhrali nad Košicami 5:2 v 19. kole extraligy

Zľava košický center Tomáš Bulík a zvolenský útočník Kamil Brabenec Foto: TASR/Dušan Hein

Domáci hokejisti si výhrou upevnili vedúcu pozíciu v tabuľke.

Zvolen 14. novembra (TASR) - Domáci pokračovali vo výkonoch, ktoré ich spoľahlivy usadili na čele tabuľky a aj keď Košičanov pokropil živou vodou príchod nového trénera Milana Staša, po dvoch tretinách im málokto dával šance aspoň na bod. Začali nádejne, v 3. min po chybe Pokoviča sa Mlynarovič krásne trafil, no Zvolenčanov nezaskočil. Typickým spôsobom sa pustili do súpera, sústavne ho obrábali a vytvárali si zákonite aj dobré strelecké príležitosti a šance. V 5. min jednu z nich spálil P. Zuzin, v 12-tej nepresne mieril Ťavoda a v 16-tej dotlačil puk Huňady tak šikovne, že sa roztancoval pred bránkovou čiarou a jeho polohu musel skúmať až videorozhodca.

Vyrovnávajúci gól padol 27 sekúnd pred prestávkou a postaral sa oň po krásnej kombinácii s L. Juríkom a Škvaridlom s trochou šťastia Michal Chovan. Brankár Hylák síce jeho strelu stlmil, no puk sa dokĺzal pomaličky až za čiaru. Druhá tretina vyznela tlakom i gólovo jasne pre Zvolenčanov. V 24. min uplatnil v presilovke dôraz P. Zuzin, najskôr vystrelil, trafil žŕdku, a potom dorazil. Nátlaková hra priniesla ovocie, v 28. min ešte Juraško v presilovke skóre nezvýšil, no v 36. min z obrátky, z uhla našiel Huňady medzeru nad Hylákom a trafil pod žŕdku. V tretej tretine si ďalší zvolenský gól pýtala šanca Ťavodu v 45. min a vzápätí presilovka Zvolenčanov o dvoch hráčov trvajúca 80 sekúnd. Na jej konci sa presadil pred bránkou vďaka nahrávke Podkonického priebojný Brabenec a náskok troch gólov i samotná prevaha 'rytierov' už jasne predznamenala, kto bude víťazom. Pohár horkosti vypili Košičania až do dna v 55. min po góle Škvaridla, ktorému ako na podnose pripravil puk L. Jurík. Až 57 sekúnd pred koncom zmiernil prehru s kozmetickou úpravou v presilovke Matúš Chovan.


HKM Zvolen - HC Košice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)



Góly: 20. Michal Chovan, 24. P. Zuzin, 36. Huňady, 48. Brabenec, 55. Škavridlo - 3. Mlynarovič, 60. Matúš Chávan. Rozhodcovia Goga, Jonák - R. Bednár, V. Snášel, vylúčení 5:6, navyše Novák (Košice) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, zmeny: 41. navyše Pašek (Košice), 2424 divákov.



Hlasy po zápase:

Peter Mikula, kouč Zvolena: "Podali sme veľmi dobrý kolektívny výkon. Košice prišli podľa očakávania s niečím novým, niečo sme zmenili aj my už počas prvej tretiny, súpera sme dostali postupne pod veľký tzlak a v pohode sme niektoré kombinácie zvládli. Košice majú neustále meno, toto víťazstvo si veľmi ceníme."

Milan Staš, tréner Košíc: "Dobrý vstup do zápasu sme si premrhali inkasovaným gólom do šatne. Nemyslel som si, že tento moment nami tak otrasie, druhá tretina bola hrozná. Zvolen bol jasne lepším tímom, zaslúžene zvíťazil. Vždy som bol bojovník, aj na ľade som bol, mám hokejové srdce, treba nám zvládnuť niektoré dôležité situácie, trebárs presilovku, s presným zvládnutím prihrávky a strelou. Tento zápaa mi poslúžil na spoznávanie, hráči mali možnosť sa na ľade lídra ukázať. Treba sa nad všetkým zamyslieť, výkon hráčov nebol dobrý. Tí, ktorí mali potiahnuť, nepotiahli, čaká na nás veľa práce."

Kamil Brabenec, kapitán Zvolena: "Určitú rolu zohrala obava, nový tréner Košíc dodal hráčom určite impulz. Od druhej tretiny už bol náš výkon podľa predstáv, presadili sme sa, prekorčuľovali súpera. Povzbudil nás vyrovnávajúci gól, ďalšie nás uspokojili a dostali do hernej pohody. Sme sebavedomí, naša hra po prestávke vyzerala dobre a trúfame si túto domácu sériu štyroch zápasov zvládnuť s plným bodovým ziskom."

Richard Jenčík, kapitán Košíc : "Nejaké zmeny už máme v tíme za sebou, zatiaľ sa úplne neprejavili. Chceli sme si náskok udržať, no v závere prvej tretiny sme inkasovali, potom rýchlo ďalší gól a už to nešlo. Vysoko sme prehrali, škoda, za stavu 1:3 sme hrali vabank a súper to využil. Góly nás dostali do kolien, museli sme zmeniť systém hry a domácim to vhyovovalo."