Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Akvapark v Lipanoch je podľa primátora takmer dokončený

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Od dokončenia a spustenia akvaparku si sľubujú rozvoj cestovného ruchu.

Lipany 23. januára (TASR) – Akvapark v Lipanoch v okrese Sabinov je podľa primátora Vladimíra Jánošíka pred dokončením. Ako uviedol pre TASR, v júni plánuje súkromný investor otvoriť letnú časť s vonkajšími bazénmi a prvou časťou toboganov. Na mieste, kde sa nachádza akvapark, je vrt s termálnou vodou, ktorá má takmer 90 stupňov Celzia.

"Tridsaťmesačná lehota výstavby ubehla v novembri a my sme vyšli investorovi v ústrety, pretože už rozpracováva aj celoročnú prevádzku. Preto došlo možno k omeškaniu výstavby, čo sa týka letnej časti. Poslanci ani ja sme nemali problém predĺžiť tento projekt o rok," uviedol Jánošík s tým, že po otvorení letnej časti bude investor pokračovať v dokončení celoročnej prevádzky. "Nepredpokladá, že by mu to trvalo až 30 ďalších mesiacov," doplnil Jánošík.

Od dokončenia a spustenia akvaparku si sľubujú rozvoj cestovného ruchu. "Je to také srdce budúcich Lipian. Samozrejme, chceme do budúcna práve investorovi a budúcim návštevníkom pomôcť formou rozvoja cyklotrás a ďalších možností návštevnosti. Na jar chceme vypracovať štúdiu, lebo máme 15 hektárov vlastných pozemkov, na ktorých je štvorhektárový akvapark. Radi by sme vypracovali jednoduchšiu štúdiu a ponúkli na predaj pozemky budúcemu investorovi, ktorý by chcel podnikať napríklad v oblasti stravovacích služieb a ubytovania," dodal Jánošík.