Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

FMK UCM otvára pre študentov online kariérne centrum

Na archívnej snímke budova Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Kariérne centrum vzniklo ako výsledok niekoľkoročnej spolupráce akademického prostredia s praxou.

Trnava 14. decembra (TASR) – Priestor na podporu rozvoja kariéry formou online prednášok a pracovných ponúk začne poskytovať študentom Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave nové kariérne centrum (KC). Chce združovať aktuálne príležitosti z oblasti médií, marketingu a digitálnych hier. Okrem toho poskytne aj ďalšie praktické informácie a odkazy na konferencie či workshopy. Informoval o tom Peter Krajčovič z FMK.

KC vzniklo ako výsledok niekoľkoročnej spolupráce akademického prostredia s praxou. Jeho cieľom je na jednom mieste sústreďovať aktuálne pracovné príležitosti, ale aj poskytnúť priestor na ďalšie vzdelávanie a osobný rozvoj. Ambíciou fakulty je, aby KC postupne prerástlo do celouniverzitného rozsahu.

"V čase mimoriadnych opatrení prinášame študentom možnosť, ako získavať popri teoretických vedomostiach aj praktické informácie," uviedol prodekan pre rozvoj a vzťahy s verejnosťou FMK Andrej Brník. Pozvanie na otvorenie v utorok (15. 12.) prijali zakladateľ projektu Rozbehni sa! Juraj Kováč a Juraj Sasko, zakladateľ marketingovej agentúry Visibility, ktorí študentom priblížia možnosti osobného rozvoja a uplatnenia sa po skončení štúdia. Na ďalších prednáškach budú tvorcovia projektu spolupracovať aj s platformou AZU - Aktivita zvyšuje úspech, ktorá prináša na vysoké školy kontakt s firmami a lektorov z praxe. KC bude prístupné na stránke kariera.fmk.sk.