Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Hasiči bojujú s lesným požiarom na Hvare, vyžiadal si už jednu obeť

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Za posledný mesiac zachvátilo chorvátske pobrežie Jadranského mora viacero lesných požiarov.

Sarajevo 7. augusta (TASR) - Desiatky chorvátskych hasičov sa aj s pomocou hasiacich lietadiel pokúšajú dostať pod kontrolu lesný požiar, ktorý vypukol v nedeľu popoludní na ostrove Hvar a vyžiadal si aj jeden život. S odvolaním sa na správy chorvátskych médií o tom informuje agentúra Reuters.

Požiar krátko ohrozoval obytné oblasti v blízkosti mesta Stari Grad. Jeden muž prišiel o život, keď sa snažil, aby plamene nezachvátili jeho majetok. Chorvátska polícia uviedla, že presnú príčinu jeho smrti vyšetruje, informuje agentúra HINA.

Veliteľ miestneho hasičského zboru Ivan Kovačevič uviedol, že požiar už neohrozuje domy, avšak naďalej horí v hustom borovicovom lese. "Situácia na mieste je momentálne dobrá," povedal agentúre HINA. Dodal, že na mieste zasahuje 55 hasičov, 15 hasiacich áut, tri hasiace lietadlá typu Canadairs a dve lietadlá typu Air Tractors.

Za posledný mesiac zachvátilo chorvátske pobrežie Jadranského mora viacero lesných požiarov. Došlo k tomu v čase silných horúčav, ktoré postihli väčšinu európskych krajín.