Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia

M. Kúšik odchádza z vedenia Penty

Martin Kúšik Foto: TASR

Martin Kúšik bol spolu s Jaroslavom Haščákom, Marekom Dospivom, Jozefom Oravkinom a Jurajom Herkom spoluzakladateľom Penty, ktorá vznikla v roku 1994.

Bratislava/Praha 29. marca (TASR) - Partner a spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta Martin Kúšik, ktorý bol v posledných dvoch rokoch zodpovedný hlavne za expanziu spoločnosti na nemeckom trhu, sa rozhodol ukončiť svoje aktívne pôsobenie vo firme.

Zostáva však naďalej jej spoluvlastníkom. Jeho doterajšie úlohy prevezme ďalší z partnerov Marek Dospiva a nový investičný riaditeľ Thomas von Werner. Informoval o tom hovorca skupiny Martin Danko.

"Po takmer dvadsiatich veľmi dynamických a intenzívnych rokoch som sa rozhodol pre novú životnú etapu a inú rovnováhu medzi mojim pracovným a osobným životom. Účasť na založení Penty považujem za jedno z najlepších životných rozhodnutí a som vďačný, že som mohol byť súčasťou príbehu firmy, ktorá začínala s piatimi zakladateľmi a dnes patrí medzi najväčšie investičné skupiny v regióne," zhodnotil svoj krok Kúšik.

"Naša investičná stratégia a teritoriálne pôsobenie zostávajú nezmenené. Tak, ako sme avizovali už pred niekoľkými mesiacmi, Penta sa bude orientovať na väčšie transakcie s dlhším investičným horizontom, predovšetkým v Poľsku, Nemecku, Českej Republike a na Slovensku," avizoval managing partner Penta Investments Jaroslav Haščák.

Martin Kúšik bol spolu s Jaroslavom Haščákom, Marekom Dospivom, Jozefom Oravkinom a Jurajom Herkom spoluzakladateľom Penty, ktorá vznikla v roku 1994. Skupina pôsobí v sektoroch private equity a realitnom developmente. Investuje pritom predovšetkým do oblasti energetiky, retailu, zdravotníctva, leteckej výroby, strojárstva, bankovníctva a zábavného priemyslu. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 30.000 pracovníkov a konsolidované tržby skupiny dosiahli vlani 4,4 miliardy eur.