Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Maďarský prieskum: Podpora vládneho Fideszu sa mierne oslabila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa internetovej stránky ATV prieskum z druhej polovice júla ukázal, že Fidez-KDNP stratil oproti júnu jedno percento, pričom DK si medzimesačne polepšila o dve percentá.

Budapešť 8. augusta (TASR) - Podpora maďarského vládneho bloku Fidesz-KDNP sa v júli mierne oslabila na 31 percent. Druhou najsilnejšou stranou je opozičná Demokratická koalícia (DK) s desiatimi percentami, vyplýva z aktuálnych výsledkov prieskumu inštitútu IDEA.

Podľa internetovej stránky komerčnej televíznej stanice ATV prieskum z druhej polovice júla ukázal, že Fidez-KDNP stratil oproti júnu jedno percento, pričom DK si medzimesačne polepšila o dve percentá.

Zmeny preferencií v danom období nezaznamenal prieskum v prípade strany Jobbik s ôsmimi percentami hlasov, ako aj v prípade Maďarskej socialistickej strany (MSZP) a strany Momentum, ktoré zhodne podporilo po päť percent opýtaných.

Recesistická Strana maďarského dvojchvostého psa (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) si medzimesačne zachovala trojpercentnú, ochranárska strana LMP dvojpercentnú, Hnutie naša vlasť (Mi Hazánk Mozgalom) a Dialóg (Párbeszéd) jednopercentnú podporu respondentov.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)