Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Rezort chce platy zdravotníkom zvýšiť tak, aby konkurovali zahraničiu

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 35. schôdze vlády SR v Bratislave 14. októbra 2021. Foto: TASR - Dano Veselský

Šéf rezortu zdravotníctva avizoval, že analýzu platov zdravotníkov v okolitých krajinách prinesú v krátkom čase.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Platy zdravotníkov v budúcom roku by sa mohli zvýšiť tak, aby slovenské zdravotníctvo bolo konkurencieschopné voči iným krajinám. Taktiež by sa mal opäť za určitých podmienok zaviesť príplatok za prácu na COVID oddeleniach. Vo štvrtok to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Šéf rezortu zdravotníctva avizoval, že analýzu platov zdravotníkov v okolitých krajinách prinesú v krátkom čase. Verí, že sa tak vyrieši otázka schopnosti konkurovať iným krajinám a zabráni sa tak odchodu zdravotníckych pracovníkov.



Zároveň poďakoval zástupcom zdravotníkov za ich postoj v otázke rozpočtu, ale aj Ministerstvu financií SR a vláde za pochopenie požiadaviek na stabilizáciu personálu. "Dohodli sme sa s pánom premiérom a ministrom financií, že od doby, keď počet pacientov v nemocniciach presiahne 1000, začnú byť zamestnancom na COVID oddeleniach vyplácané sedemeurové príplatky," doplnil.

Dodal, že Slovensko darovalo 100.000 vakcín proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca Vietnamu.