Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Fakultná nemocnica v Nových Zámkoch rozširuje pandemické opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Krízový štáb nemocnice rozhodol, že najneskôr od 12. októbra sa budú všetci pacienti prijatí na plánované operácie prezentovať s negatívnym PCR výsledkom testu na COVID-19 nie starším ako päť dní.

Nové Zámky 6. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Nových Zámkoch prijíma nové opatrenia v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19. Ich súčasťou je napríklad predoperačné testovanie pacientov i rozšírenie COVID zóny.

Krízový štáb nemocnice rozhodol, že najneskôr od 12. októbra sa budú všetci pacienti prijatí na plánované operácie prezentovať s negatívnym PCR výsledkom testu na COVID-19 nie starším ako päť dní. Testy sa budú realizovať v mobilnom odberovom mieste pred FNsP. „Pacienti pri príjme podpíšu čestné vyhlásenie o dodržaní desaťdňovej karantény súvisiacej s ich plánovaným výkonom. Všetky predoperačné vyšetrenia budú realizované vo FNsP Nové Zámky a všetci pacienti pri príjme podpíšu čestné vyhlásenie, že neboli v kontakte s pozitívnou osobou na COVID-19 v posledných desiatich dňoch,“ uviedol hovorca a marketingový manažér nemocnice Ján Baček.

Ako doplnil, FNsP v Nových Zámkoch okrem toho v rámci reprofilizácie pristúpi k rozšíreniu COVID zóny. „A to tak, že sa lôžkový fond kliniky fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (FBLR) na šiestom poschodí ruší. Pacienti, ktorých stav to dovoľuje, budú dehospitalizovaní, prípadne po dohode preložení na príslušné operačné oddelenie. Lôžková časť otorinolaryngologickej kliniky sa presunie na uvoľnené lôžka FBLR. Uvoľnená lôžková časť na 13. poschodí sa následne reprofilizuje na COVID zónu, pričom na 13. poschodí západ budú potvrdení pozitívni pacienti a na 13. poschodí východ zasa suspektní pacienti s podozrením na ochorenie COVID-19,“ vysvetlil Baček.

Na neonatológii bude upravený režimu návštev, pri dieťati bude môcť byť iba jeden rodič a v nemocničnej izbe sa môže nachádzať najviac jedna osoba. „Okrem toho od 6. októbra platí zákaz prítomnosti sprevádzajúcej osoby pri pôrode. Ambulantný sektor ostáva naďalej v činnosti na všetkých oddeleniach a klinikách,“ dodal Baček.