Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Nemocnica v Ružomberku zvyšuje počet lôžok pre pacientov s COVID-19

Na snímke izba v covidovom pavilóne ÚVN v Ružomberku. Foto: EASYFOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Po novom bude mať nemocnica od pondelka k dispozícii 42 základných lôžok s kyslíkom, osem lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) a šesť lôžok na vysokoprietokový kyslík.

Ružomberok 26. novembra (TASR) - Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku po dvoch týždňoch opäť zvyšuje počet lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19. Vedenie nemocnice tak reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v regióne. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Po novom bude mať nemocnica od pondelka (29. 11.) k dispozícii 42 základných lôžok s kyslíkom, osem lôžok s možnosťou napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) a šesť lôžok na vysokoprietokový kyslík. Okrem týchto lôžok má nemocnica na centrálnej JIS, teda mimo priestorov vyhradených pre liečbu pacientov s COVID-19, pripravené ďalšie štyri lôžka s možnosťou napojenia na UPV. "Na tieto lôžka budú z covidovej časti prekladaní pacienti, ktorých stav si naďalej vyžaduje podporu UPV, avšak dva po sebe realizované PCR testy u nich vylúčia pokračovanie ochorenia COVID-19," priblížila hovorkyňa rezortu obrany.

Aktuálne je v ružomberskej vojenskej nemocnici hospitalizovaných 41 pacientov s ochorením COVID-19. Z toho šiesti pacienti vyžadujú podporu UPV, traja pacienti sú na vysokoprietokovom kyslíku. Za posledných sedem dní eviduje vojenská nemocnica sedem úmrtí pacientov s ochorením COVID-19.